Мистериозно летало на Америка е во орбитата веќе 600 дена: Никој не ја знае неговата мисија

Некои мислења се дека станува збор за авион во мисија да ги уништи шпионските сателити или евентуално да послужи како вселенски бомбардер. Вселенскиот авион "X-37B", мистериозно беспилотно летало кое им припаѓа на Воздухопловните сили на САД, полека го достигнува својот зацртан рекорд во вселената, откако во орбитата минало 600 дена. OTV или "Orbital test vehicle", орбитално тест возило, е ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒