Џјемс Бонд

    во

    Легендарниот актер Шон Конери, кој меѓу другото е познат и по улогите на популарниот Џејмс Бонд, во неколку наврати одбил да сними реклама за компанијата "Apple" - понуда која своевремено му ја дал сегашниот директор Стив Џобс. Сепак, последното "не" на Конери не било воопшто пријатно за Џобс. Откако неколку пати во 1998 година Стив Џобс буквално се обидувал да го наговори Шон Конери да сними реклама за успешната компанија, сега веќе екс агентот Џејмс Бонд по неколку културни негативни одговори се обидел на свој начин да му објасни на Џобс дека не е заинтересиран за снимање. Последното "не" Конери го кажал во 1998 година, а оригиналното писмо деновиве е објавено на Твитер. "Господине Џобс, Ова ќе ви го кажам само еднаш. Вие разбирате англиски, зарем не? Нема да ја продадам својата душа на Ејпл, ниту на било која друга компанија. Не ме интересира "менувањето на светот" кое вие го споменувате. Вие немате ништо што мене ми треба и што го сакам. Вие сте продавач на компјутери, а јас сум е*ениот Џјемс Бонд. Не ...
    сите 2 | | | веќе видена