Арт Кујна

Дали нашите предци јаделе поздрав леб од нас? Дали лебот што го јадеме денес е здрав како некогаш? Дали пченицата од која денес се прави брашното е квалитетна ...
сите 127 | | | веќе видена

Наскоро ќе го прославиме најголемиот христијански празник Велигден, а само два дена претходно ќе уживаме во омилениот обичај – боењето на велигденските јајца. ...
сите 38 | | | веќе видена

Дури и во ресторан можете да јадете со раце, но само некои јадења. На пример, ако јадете ракчиња, слободно оставете го приборот, пишува новиот британски водич ...
сите 10 | | | веќе видена

Еден од најчестите начини на готвење ориз е исто така и најопасен и го зголемува ризикот од здравствени проблеми. Ова го тврдат експертите и откриваат кој ориз ...
сите 41 | | | веќе видена

Еве не, на неколку дена пред Велигден, со некои стари и некои нови совети за тоа како правилно да ги сварите велигденските јајца и да ги обоите со природни бои ...
сите 24 | | | веќе видена

Зачините од секогаш се користат за да се засили вкусот на јадењето, да се скрие неговиот вкус или мирис или за да се истакне бојата, а речиси сите се и ...
сите 13 | | | веќе видена

Крем, ерокрем, нутела или како и да си го викате, често е омилен сладок додаток на многу луѓе. Но, често е скап и полн со штетни материи, засладувачи и разни ...
сите 14 | | | веќе видена

Современиот начин на живеење донесе нови предизвици во деловниот свет. Работното време вообичаено ги вклучува поголемиот дел од оброците во текот на денот, ...
сите 26 | | | веќе видена

Рузмаринот се користи како лек за многу болести со векови, а поновите истражувања покажале дека содржи карнозин, аминокиселина која се бори против токсичните ...
сите 17 | | | веќе видена

Магдоносот е градинарска билка која се употребува во кулинарството. Но освен за готвење, магдоносот се користи и како лековита билка. Во споредба со другите ...
сите 26 | | | веќе видена

next