Дали нашите предци јаделе поздрав леб од нас? Дали лебот што го јадеме денес е здрав како некогаш? Дали пченицата од која денес се прави брашното е квалитетна ...
Охриѓанецот Димитар Јовчески кој сите во градот, како што вели, уште од дете го знаат како Мики, е дипломиран менаџер по царина и шпедиција, но никогаш не го ...
Дали верувате во љубов на прв залак? Нашите пријатели од @dm.Makedonija се сигурни дека веднаш ќе се заљубите во овој превкусен полнет сладок компир, на веган ...
Кога некој слабо јадеше па драстично ќе ослабнеше, постарите обично велеа: ‘Ццццц, се испостил човеков’. Да си помисли човек дека ако е на нешто посно, гладен ...
Наскоро ќе го прославиме најголемиот христијански празник Велигден, а само два дена претходно ќе уживаме во омилениот обичај – боењето на велигденските јајца. ...
Дури и во ресторан можете да јадете со раце, но само некои јадења. На пример, ако јадете ракчиња, слободно оставете го приборот, пишува новиот британски водич ...
Бадем, овесно, кокосово – има многу вкусни и здрави алтернативи на кравјото млеко. Свесни за здравствените придобивки, но и позитивното влијание врз животната ...
Забрзувањето на метаболизмот зависи од голем број фактори, меѓу кои од најголема важност се активностите и навиките насочени кон здрав живот. Брзата храна, ...
Пневмонија е инфекција на едното или обете белидробни крила. Што значи тоа? Тоа значи дека алвеолите, кои нормално апсорбираат кислород, се воспалуваат, се ...
Пред речиси две години, во септември 2019.година, кога короната сѐ уште не беше дел од нашите животи, на една од дегустациите на кои секогаш многу сакаме да ...
Еден од најчестите начини на готвење ориз е исто така и најопасен и го зголемува ризикот од здравствени проблеми. Ова го тврдат експертите и откриваат кој ориз ...
Еве не, на неколку дена пред Велигден, со некои стари и некои нови совети за тоа како правилно да ги сварите велигденските јајца и да ги обоите со природни бои ...
Зачините од секогаш се користат за да се засили вкусот на јадењето, да се скрие неговиот вкус или мирис или за да се истакне бојата, а речиси сите се и ...
Крем, ерокрем, нутела или како и да си го викате, често е омилен сладок додаток на многу луѓе. Но, често е скап и полн со штетни материи, засладувачи и разни ...
Современиот начин на живеење донесе нови предизвици во деловниот свет. Работното време вообичаено ги вклучува поголемиот дел од оброците во текот на денот, ...
Глуварчето е неправедно запоставено растение со многу лековити својства. Има и диуретични својства, го стимулира лачењето на жолчката и го чисти црниот дроб, ...
Овој период на пандемија и неизвесноста околу тоа колку уште ќе трае, но и незнењето во врска со новите соеви кои постојано се појавуваат и стравот дека ниту ...
Ѕвони алармот, но вие не станувате. Не можете да се концентрирате во текот на денот. Секогаш е така кога сме на диета. „Самата помисла дека се лишуваме од ...
Рузмаринот се користи како лек за многу болести со векови, а поновите истражувања покажале дека содржи карнозин, аминокиселина која се бори против токсичните ...
Магдоносот е градинарска билка која се употребува во кулинарството. Но освен за готвење, магдоносот се користи и како лековита билка. Во споредба со другите ...