Васил

  во

  Васил Гарванлиев, момчето познато по детскиот евергрин „Марионка“, по речиси дваесет години се враќа на македонската музичка сцена со песната „Ѓердан”, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Вечерва во библиотеката „Гоце Делчев“, Велес во 19 часот ќе се изврши промоција на романот од Ана Стојаноска „Јас и Лин, отпосле“, кој беше лауреат на ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Васил Гарванлиев, момчето познато по детскиот евергрин „Марионка“, по речиси дваесет години се враќа на македонската музичка сцена со песната „Ѓердан”, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Васил Гарванлиев, момчето познато по детскиот евергрин „Марионка“, по речиси дваесет години се враќа на македонската музичка сцена со песната „Ѓердан”, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Македонската јавност го запозна и уште го памети по детскиот хит „Марионка“ со кој пораснаа многу генерации. Денес живее и работи во Торонто, Канада, како ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Наградата, што ја доделува Здружението за култура „Транзен“, се состои од парична награда од 30 илјади денари и симболична минијатура - златен лист. Наградата ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Авторката Гордана Хаџи Николова Малашев за скулптурата реализирана во дрво „Девојката од друга планета“ е добитник на наградата посветена на мајсторот на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Васил Јанкула со детска целебрална парализа но воедно и човек со огромна воља, успеа да докажи, дека со оптимистички дух и храбор срце ги извози 150 километри ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во Бугарија и во голем број земји од развиените демократии е забрането да се кандидира за пратеник во Собранието лице кое има и друго државјанство освен ...
  | | веќе видена