Промонтинг Скопје

  во

  Министерствата за здравство, за образование и за земјоделство во последните три години најмногу пари потрошиле за јавни набавки, а од распишаните тендери најмногу добиле градежните компании „Гранит", „Рапид билд" од Куманово, „Бауер БГ", „Бетон", фармацевстката компанија „Д-р Пановски" и фирмата за трговија со нафтени деривати „Пуцко петрол".Во периодот од 12 јануари 2015 до 12 февруари 2018 година Министерството за здравство распишало тендери вредни 105,447 милиони евра. На второ место е МЕР (Македонски енергетски ресурси) државната компанија која ја спроведува гасификацијата на Македонија на тендери потрошила 84,076 милиони евра.Следува ЕЛЕМ со тендери вредни 72,850 милиони евра, па Министерството за земјоделство со 54,605 милиони евра,Министерството за образоование 47,2 милиони евра, Град Скопје 42,754 милиони евра...На овие тендери најмногу пари добиле „Гранит“ (56,627 милиони евра), „Рапид билд“ (53,328 милиони евра), „Бауер БГ“ (49,542 милиони евра), „Д-р Пановски“ (36,525 милиони евра), „Бетон“ ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Пролетва започнува реконструкција на училиштето „Ибраим Темо“ во Струга. Министерството за образование и наука ќе ги обнови објектите на три училишта во Струга, Велес и струмичкото село Муртино. Со буџет од околу 12,5 милиони денари е предвидено да се реновираат просториите на средното училиште „Ибрахим Темо“ во Струга, како и основните училишта „Маршал Тито“ во Муртино и „Св. Кирил и Методиј“ во Велес. Градежните работи треба да се реализираат во текот на претстојнава пролет. Времетраењето на потпишаните договори е три месеци. Тендерската постапка за избор на изведувач за реконструкцијата на овие три училишта започна кон крајот на 2016 година. За изведувачи се избрани фирмите „Промонтинг“ од Скопје и „ВИА“ од Вевчани. извор:ОхридНет
  сите 26 | | | веќе видена

  Довршувањето на барокната палата „Емануел Чучков“ лоцирана на местото на некогашниот Геолошки завод ќе одлее од државната каса уште 26,7 милиони денари или околу 440.000 евра. Фирмите „Бауер БГ“ и „Промонтинг“ од Скопје кои ги изведуваа работите на овој објект деновиве склучија договор со Службата за општи и заеднички работи на Владата за изведба на непредвидени работи на објектот и за партерно уредување на околниот простор. Со најновите договори, вредноста на ова здание порасна на 458 милиони денари, односно на над 7,4 милиони евра платени од државниот буџет. На почетокот на градбата во 2014 година беше најавено дека изведбата ќе чини 7 милиони евра. Во оваа зграда која има површина од околу 7.000 квадратни метри треба да се сместат Државниот завод за ревизија и Геолошкиот завод. Комерцијалниот дел од зградата ќе го управува Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор. извор: Плусинфо
  | | веќе видена

  Довршувањето на барокната палата „Емануел Чучков“ лоцирана на местото на некогашниот Геолошки завод ќе одлее од државната каса уште 26,7 милиони денари или околу 440.000 евра. Фирмите „Бауер БГ“ и „Промонтинг“ од Скопје кои ги изведуваа работите на овој објект деновиве склучија договор со Службата за општи и заеднички работи на Владата за изведба на непредвидени работи на објектот и за партерно уредување на околниот простор. Со најновите договори, вредноста на ова здание порасна на 458 милиони денари, односно на над 7,4 милиони евра платени од државниот буџет. На почетокот на градбата во 2014 година беше најавено дека изведбата ќе чини 7 милиони евра. Во оваа зграда која има површина од околу 7.000 квадратни метри треба да се сместат Државниот завод за ревизија и Геолошкиот завод. Комерцијалниот дел од зградата ќе го управува Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор. извор: Плусинфо
  сите 2 | | | веќе видена

  Македонската влада ќе потроши нови 26,7 милиони денари за довршување на „барокната“ палата „Емануел Чучков“ лоцирана на местото на некогашниот Геолошки завод. Двата склучени договора се однесуваат на изведба на непредвидени работи на објектот, како и за партерно уредување на околниот простор. За изведувачи на работите се избрани фирмите „Бауер БГ“ и „Промонтинг“ од Скопје. Со најновите договори, вредноста на „барокната“ зграда на Бихаќка нарасна на 458 милиони денари, односно над 7,4 милиони евра платени од државниот буџет. Административниот објект започна да се гради кон средината на јули 2014 година . Палатата „Емануел Чучков“ има површина од околу 7.000 метри квадратни, во чии рамки ќе се сместат Државниот завод за ревизија, помал дел од Геолошкиот завод, а дуќаните во приземјето ќе бидат во сопственост на Акционерското друштво за станбен и деловен простор (АДСДП). Поранешниот премиер Никола Груевски, за време на поставувањето на камен-темелникот, го опиша овој објект како уникатно архитектонско здание ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во населбата Долни Ливади во Свети Николе деновиве почна изградбата на нов мост на реката Мавровица на местото на урнатиот мост од високиот водостој на реката во февруари лани. Градоначалникот на Свети Николе, Зоран Тасев, вели дека по уривањето на мостот, општината презеде активности за барање извори за финансирање, со што се обезбедија парични средства од мисијата на ЕУ, а целокупната процедура ја води мисијата на УНДП. Покрај изградба на новиот мост е предвидена и изградба на ново речно корито пред и по мостот во должина од 170 метри. - При обилните дождови минатата година беше зголемен водостојот на реката од 45 кубни метри во секунда што предизвика поткопување на темелите и уривање на мостната конструкција, која остана да стои во речното корито. Тоа претставуваше сериозна опасност за излевање на водата од коритото и поплавување на објектите и околното земјиште - рече градоначалникот Тасев. Мостот на Мавровица во Долни Ливади се очекува да биде изграден до март 2017 година. Изведувач на работите е ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во населбата „Долни Ливади" во Свети Николе денеска почна изградбата на нов мост на река „Мавровица" на местото на урнатиот мост од високиот водостој на реката во февруари минатата година.Градоначалникот на општина Свети Николе, Зоран Тасев, вели дека по уривањето на мостот, општината веднаш презеде активности за барање на извори за финансирање, со што се обезбедија парични средства од мисијата на Европската Унија, а целокупната процедура ја води мисијата на УНДП. Покрај изградба на новиот мост е предвидена и изградба на ново речно корито пред и после мостот во должина од 170 метри.- При обилните дождови минатата година беше зголемен водостојот на реката од 45 метри кубни во секунда што предизвика поткопување на темелите и уривање на мостната конструкција која остана да стои во речното корито. Тоа претставуваше сериозна опасност за излевање на водата од коритото и поплавување на објектите и околното земјиште. Изразувам голема благодарност на мисиите на ЕУ и УНДП за поддршката и дадените средства за ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Во населбата „Долни Ливади" во Свети Николе денеска почна изградбата на нов мост на река „Мавровица" на местото на урнатиот мост од високиот водостој на реката во февруари минатата година. Градоначалникот на општина Свети Николе, Зоран Тасев, вели дека по уривањето на мостот, општината веднаш презеде активности за барање на извори за финансирање, со што се обезбедија парични средства од мисијата на Европската Унија, а целокупната процедура ја води мисијата на УНДП. Покрај изградба на новиот мост е предвидена и изградба на ново речно корито пред и после мостот во должина од 170 метри. - При обилните дождови минатата година беше зголемен водостојот на реката од 45 метри кубни во секунда што предизвика поткопување на темелите и уривање на мостната конструкција која остана да стои во речното корито. Тоа претставуваше сериозна опасност за излевање на водата од коритото и поплавување на објектите и околното земјиште. Изразувам голема благодарност на мисиите на ЕУ и УНДП за поддршката и дадените средства за ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Во населбата „Долни Ливади“ во Свети Николе денеска почна изградбата на нов мост на река „Мавровица“ на местото на урнатиот мост од високиот водостој на реката во февруари минатата година. Градоначалникот на општина Свети Николе, Зоран Тасев, вели дека по уривањето на мостот, општината веднаш презеде активности за барање на извори за финансирање, со што се обезбедија парични средства од мисијата на Европската Унија, а целокупната процедура ја води мисијата на УНДП. Покрај изградба на новиот мост е предвидена и изградба на ново речно корито пред и после мостот во должина од 170 метри. - При обилните дождови минатата година беше зголемен водостојот на реката од 45 метри кубни во секунда што предизвика поткопување на темелите и уривање на мостната конструкција која остана да стои во речното корито. Тоа претставуваше сериозна опасност за излевање на водата од коритото и поплавување на објектите и околното земјиште. Изразувам голема благодарност на мисиите на ЕУ и УНДП за поддршката и дадените средства за ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во населбата „Долни Ливади“ во Свети Николе денеска почна изградбата на нов мост на река „Мавровица“ на местото на урнатиот мост од високиот водостој на реката во февруари минатата година. Градоначалникот на општина Свети Николе, Зоран Тасев, вели дека по уривањето на мостот, општината веднаш презеде активности за барање на извори за финансирање, со што се обезбедија парични средства од мисијата на Европската Унија, а целокупната процедура ја води мисијата на УНДП. Покрај изградба на новиот мост е предвидена и изградба на ново речно корито пред и после мостот во должина од 170 метри.– При обилните дождови минатата година беше зголемен водостојот на реката од 45 метри кубни во секунда што предизвика поткопување на темелите и уривање на мостната конструкција која остана да стои во речното корито. Тоа претставуваше сериозна опасност за излевање на водата од коритото и поплавување на објектите и околното земјиште. Изразувам голема благодарност на мисиите на ЕУ и УНДП за поддршката и дадените средства за ...
  сите 4 | | | веќе видена

  26.10.2016 Општина Чешиново-Облешево започна градежни активности во селото Теранци за изградба на две улици. Во тек е поставувањето бетонски рабници и тампонска подлога на улиците „Кемал Билалов“ и „Богатин Вучков“ по што коловозите ќе бидат поплочени со бекатон плочки со дебелинa од 8 см. Фирма изведувач на градежните активности е „Промонтинг“ ДОО - Скопје, а според проектот предвидено е тие да бидат со широчина од 3,5 метри. Средствата за изградба се обезбедени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и од Буџетот на Општина Чешиново-Облешево. Вкупната вредност за реализација на овој проект изнесува над 6 милиони и 340 илјади денари.
  | | веќе видена

  Почнаа активностите за конзервација, реставрација и статично зајакнување на стариот конак на манастирот „Св.Никола“ во скопското село Љубанци, според основниот проект изработен од НУ Конзерваторски центар. Минатата година конакот беше комплетно демонтиран, за денеска да почне неговото враќање во автентична состојба. За проектот се одвоени над 23,2 милиони денари, а рокот за реализација е 12 месеци. Изведувач е фирмата „Промонтинг“ од Скопје. „Овој комплекс во чиј сегмент е црквата „Св.Никола“ и стариот конак сведочи за присуството на бројните талентирани зографи, стари мајстори и архитекти, духовни луѓе и учители кои своето спокојство и инспирација ги наоѓале токму во овој духовен храм. За тоа сведочи исклучително вредниот иконостас од 19 век изработен од познатиот македонски мајстор Дичо Зограф, пораки кој целиот комплекс веќе пет децении е заштитен споменик на културата“ изјави министерката Канческа-Милевска. Манастирот „Св.Никола“ сместен на падините на Скопска Црна Гора е комплекс од градби од 19 и 20 ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Почнаа активностите за конзервација, реставрација и статично зајакнување на стариот конак на манастирот „Св.Никола“ во скопското село Љубанци, според основниот проект изработен од НУ Конзерваторски центар. Минатата година конакот беше комплетно демонтиран, за денеска да почне неговото враќање во автентична состојба. За проектот се одвоени над 23,2 милиони денари, а рокот за реализација е 12 месеци. Изведувач е фирмата „Промонтинг“ од Скопје. * извор на фотографија: Министерство за култура „Овој комплекс во чиј сегмент е црквата „Св.Никола“ и стариот конак сведочи за присуството на бројните талентирани зографи, стари мајстори и архитекти, духовни луѓе и учители кои своето спокојство и инспирација ги наоѓале токму во овој духовен храм. За тоа сведочи исклучително вредниот иконостас од 19 век изработен од познатиот македонски мајстор Дичо Зограф, пораки кој целиот комплекс веќе пет децении е заштитен споменик на културата“ изјави министерката Канческа-Милевска. Манастирот „Св.Никола“ сместен на падините на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Министерството за култура го заврши проектот за обнова на големата сала на Македонската опера и балет (МОБ). По тој повод, на 12 октомври во објектот на МОБ ќе се одржи гала-концерт на кој ќе настапат сите ансамбли што ги поседува оваа национална установа. „Сега салата има 710 столчиња, чиј број е намален со цел тие да бидат покомотни и да има растојание меѓу сите редови“ истакна министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, при денешната посета на МОБ. * извор на фотографии: Министерство за култура Набавени се и 275 дисплеи, кои се поставени на седиштата за да се обезбеди превод на претставите. Во централниот дел на големата сала на МОБ ќе има голем дисплеј, на кој и останатата публика во погорните редови ќе може да го следи преводот на сите претстави. Министерката за култура посочи дека најновиот проект не е единствениот реализиран во рамките на оваа маркантна градба. Во претходниот период бил завршен системот за греење и ладење во вредност од 15 милиони денари. Во проектот за обнова на големата ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска не го послуша Синдикатот на Македонската опера и балет. Наместо да им ги подобри условите за работа на уметниците, таа реши да ја реновира големата сала во МОБ. Тендерот беше објавен пред неколку месеци, а заврши вчера со објава на договорот со избраната фирма изведувач. За реновирање на салонот на Македонската опера и балет, годинава од буџетот ќе се потрошат 1 милион евра. Зделката за градежните работи ја доби фирмата Промонтинг ДООЕЛ од Скопје, а реновирањето треба да го заврши во рок од четири месеци. На јавниот повик на МОБ имало две понуди, а според објавата на интернет страната на Бирото за јавни набавки, била избрана понудата на Промонтинг како најниска цена. Канческа-Милевска овој зафат го најави во февруари, кога рече дека е изработен проект со кој е предвидена реконструкција на подот и на електричната инсталација, замена на околу 850 седишта и поставување на лед-екрани за претставите. Синдикатот на МОБ побара од министерката прво да создаде ...
  | | веќе видена

  Фирмата „Промонтинг“ од Скопје е ангажирана за најавената реконструкција на големата сала на Македонската опера и балет. Во наредните три месеци ќе се изврши зафат за санација на подот и електричната инсталација, замена на сите седишта во гледалиштето и поставување на лед-екрани за претставите. Проектот треба да биде комплетиран пред почетокот на новата концертна сезона на Македонската опера и балет. За негова реализација ќе бидат потрошени 61.971.240 денари, односно околу еден милион евра од државниот буџет. Маркантниот објект крај Кејот на реката Вардар е дело на словенечките автори Штефан Кацин, Јуриј Принцес, Богдан Сплиндер и Маријан Уршич од љубљанското „Биро 77“. Извонредниот надворешен и внатрешен концепт на објектот е изведен за време на пост – земјотресната обнова на Скопје. „Архитектурата на културниот центар на Штефан Кацин, Јуриј Принцес, Богдан Сплиндер и Маријан Уршич се одликува со експресивност на динамички раздвижените бетонски маси, при што активно ги следеле настаните на современата ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во рок од 14 месеци, Министерството за внатрешни работи планира да изгради нова полициска станица во Ѓорче Петров, на локација во близина на црквата „Св. Петар и Павле“. Објектот ќе има три ката и корисна површина од 3.210 метри квадратни, а покрај простории наменети за полициските службеници, во него ќе бидат сместени и пожарникарите од противпожарната единица во Ѓорче Петров. Како изведувач на градежните работи е избрана фирмата „Промонтинг“ од Скопје, која понудила најниска цена во конкуренција на 12 понуди. За реализација на новата зграда на полициската станица „Ѓорче Петров“ се предвидени 52.024.150 денари или околу 845 илјади евра. Изградбата на новиот објект треба да почне наскоро, ако се земе во предвид дека е комплетирана и неговата проектна документација. На местото на постоечката стара барака на полициската станица во оваа скопска општина, предвидено е да се гради паркиралиште за станарите од околните згради.
  сите 5 | | | веќе видена

  Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип ја стартуваше реализацијата на шест проекти за санација и адаптација на објектите што се во негова сопственост во Штип, Гевгелија и Скопје. Предвидено е да се реконструираат и да се адаптираат зградата „Кампус 4“ во Штип, објектот во Гевгелија и универзитетското здание во Скопје, да се изведе нова фасада на објектот „Кампус 2“ во Штип, да се изгради спортско игралиште кај спортската сала „Јордан Мијалков“ во Штип, како и да се огради и асфалтира дворното место на објектот во Амзибегово. Од буџетот на штипскиот универзитет за оваа намена се издвоени 528 илјади евра. Градежните работи ќе ги изведат компаниите „Теракота инженеринг“ од Прилеп, „Бауер БГ“ од Скопје и „Промонтинг“ од Скопје. Сите шест проекти е планирано да се завршат во временски период од 12 месеци. Тендерите за избор на најповолен понудувач за овие проекти беа објавени на почетокот од јануари годинава.
  | | веќе видена

  Општина Аеродром, после прес-конференцијата на Петре Шилегов , портпаролот на СДСМ, кој презентираше документи дека фирма чиј управител била снаат за брат на Латас добила тендери од Град Скопје и неколку општини во вкупна вредност од речиси три милиони евра, порача дека тендерите биле во „беспрекорна постапка“. Општината побара и извинување од СДСМ. „Општина Аеродром во врска со денешната прес-конференција на СДСМ ја информира јавноста дека изборот на фирма за изградба на јавно осветлување во Горно и Долно Лисиче го изврши на најтранспарентен начин, во беспрекорна постапка и со крајна фаза на електронско јавно надавање. Во постапката учествуваа 6 фирми и тоа: Магнус, М-Залтомир, Елтра, Свем инженеринг, Промонтинг и Електрокомерц. Почетната цена на електронската аукција изнесуваше 34.953.000 денари, за на крајот изборот да падне на фирмата со најниска понуда во износ од 31.882.000 денари. Освен тоа, Општина Аеродром секоја година избира фирми за тековно одржување на јавното осветлување и за изградба на нови ...
  | | веќе видена

  Општина Кисела Вода почна активности за подобрување на водоснабдувањето во месноста Порупи во село Драчево. По налог на општината, екипи на фирмата Промонтинг д.о.о.е.л. - Скопје почнаа градежни активности за подобрување на водоводната мрежа на главниот довод кон високата зона по улицата Партизански Патт. Согласно проектот, зголемувањето на капацитетот и квалитетот на водоводната мрежа ќе се изврши преку поврзување на водоводната мрежа од улицата Јустинијан Првии (поранешна Драчевскаа), до изградената пумпна станица за високата зона и манастирот Пеленица, во должина од околу 554 метри. На местото на приклучок на улицата Јустинијан Првии предвидена е изградба на приклучна шахта во која ќе бидат сместени сите потребни арматури и фасонски парчиња. Оваа активност следи по изградбата на нова водоводна мрежа за месноста Порупи во 2009 година. За оваа активност општина Кисела Вода издвои околу 4 милиони денари, а градежните работи се очекува да завршат за околу два месеци.
  сите 2 | | | веќе видена