Џуљермо

    во

    По сé изгледа снимањето на двете нови продолженија на филмскиот серијал за Хобитите, „Господар на прстените“, се претвора во вистинска рашомонијада на која и кумуваат многу проблеми. Досега овие филмови постигнуваа мегазаработувачка, популарност и добиваа разни признанија и награди во светот. Но во продолжението излегува на површина заднината на овој проект и ја открива темната страна на целата приказна Најпрво од снимањето нагло си замина Џуљермо дел Торо, кој одлучи главната режисерска палка да му ја препушти на некој друг. Веројатно причините за оваа одлука се поради доцнење на хонорарите, а тоа се однесува и на целосното финансирање на филмот, што предизвика одлагање на снимањето. Поради тоа, Светското здружение на глумците апелира до своите колеги да одбијат каков било ангажман во овие два високобуџетни проекти за Хобитите. Причина за тоа се штетните договори кои актерите мораат да ги потпишат, без задоволување на минимум неопходни услови за работа, како и ненаведувањето на најниската граница за ...
    сите 3 | | | веќе видена