Џуљелмо Мичике

    во

    Палерно ги исфрли италијанските клубови од трката по Пасторе сметајќи дека тие не можат да си ја дозволат потребната сума. Според претседателот на Палермо, Маурицио Зампарини цената на Пасторе е најмалку 50 милиони евра. Повеќе големи клубови се интересираат за аргентинскиот фудбалер, меѓу нив и неколку италијански, но од Палермо не веруваат дека клубовите од Серија А можат да си го дозволат. "Пасторе е шампион и има многу понуди за него" - изјави потпретседателот на Палермо, Џуљелмо Мичике за Radio Sportiva. "Сега е неопходно да најдеме клуб кој е способен да ја плати оштетата. Доколку тоа не се случи ќе го задржиме во Палермо". "Верувам дека странските клубови се во пол позиција за него бидејќи тие имаат одлични економски способности". "Тешко би било за италијански клуб да ја плати бараната сума". "Мислам дека 50-60 милиони евра кои ги бара Зампарини се вистинската вредност за фудбалер како Пасторе".
    | | веќе видена