ЏФТ Технолоџис

    во

    Стапката на невработеност во Шпанија постојано расте, посебно меѓу младите. Но, една бранша му прокоси на трендот. Каталонија може да стане европска Силиконска долина. Многу врвни ИТ експерти се барани во странство, други наоѓаат работа и во Шпанија, на пример кај германскиот специјалист за финансиски софтвер „ЏФТ Технолоџис“. Фирмата во меѓувреме има четири филијали во Шпанија и се потпира на тамошните кадри. Каталонија, според раководството, е европска Силиконска долина, меѓу другото и поради 13-те универзитети во Барселона и ниските трошоци за плати во споредба со Германија. „ЏФТ Технолоџис“ штотуку разви нов софтвер за мобилна банкарска уплата. Тој наскоро ќе се појави на пазарот. За неговите иновации, на ИТ-специјалистот за финансиски услужни дејности му требаат се‘ повеќе соработници, во Шпанија лани се примени сто нови. Меѓу нив е и Карен Сатиро, веб-дизајнер. Таа веќе седум месеци работи овде; најде работа, за разлика од многуте пријатели. „Би рекла, не е едноставно како порано, но не е неможно. Тоа ...
    | | веќе видена