• Градски парк, Skopje
 • 10:30:00 , 25 Мар, 2017 до 15:30:00 , 25 Мар, 2017
 • Aleksandra Boshkovska
 • 45 доаѓаат, 84 можеби
 • Настанот е завршен
 • ИЗВИДНИЧКИ ПОРЕЧАНСКИ ОДРЕД “ЈАДРАН“ СКОПЈЕ “ ПОЗДРАВ НА ПРОЛЕТТА 2017“ ГРАДСКИ ПАРК СКОПЈЕ 25.03.2017 ГОДИНААрх.бр.0302-56/121.02.2017 г.Предмет: Покана за учество на натпреварување: Почитувани пријатели:ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈ 50 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ИПО ЈАДРАН СКОПЈЕ 1967-2017г.Ве покануваме да земете учество на поречански натпревар: “ПОЗДРАВ НА ПРОЛЕТТА 2017“ Место на одржување: ГРАДСКИ ПАРК СКОПЈЕ КАЈ ГОЛЕМОТО ЕЗЕРЦЕ, Датум на одржување: 25.03.2017 г.Број на екипи: до пет екипи од ОдредСостав на екипи: 4 +3 (мешани седумчлени посади помлади извидници и извидници - пливачи)Некомплетни екипи се бодуваат со – 30% од вкупниот број освоени бодовиЗа учество на постари извидници од 22 години следи – дисквалификацијаТип на натпреварување: поречански дисциплини , полигонски натпревари и игриКотизација: 100.00 денари НАТПРЕВАРУВАЧКИ ДИСЦИПЛИНИПоречански дисциплини:- брзинска пловидба- слалом на водаПолигонски натпревари и игри:- воз во тунел- брзо одврзување мокро јаже- тегнење јаже- изненадувањеПРИСТИГНУВАЊЕ:Екипите и гостите да пристигнат најдоцна во Градскиот парк Скопје кај ГОЛЕМОТО ЕЗЕРЦЕ до 10.30 часот на ден 25.03.2017 годинаСВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА АКЦИЈАТА: 11.00 ЧАСОТ ПРЕДЗАДАЧА ( на ниво на екипа )1.ЕКИПНА УНИФОРМНОСТ – иста опрема ( исти кошули или исти маици и марами)...................................................................100 бода2.ДОРИНА чоколада -80/100 грама .......................................50 бодаПријавување на екипи или учесници, најдоцна до 20.03.2017 г.-понеделник !( Ве молиме да го испочитувате рокот за пријавување . Сите пријавени натпреварувачи или учесници ќе добијат сендвич, сок и јубилеен амблем –привезок) Натпреварувачки екипи од ИПО “Јадран“ Скопје ке се натпреваруваат во посебна конкуренција.Важно:ЗА ЗДРАВСТВЕНАТА СОСТОЈБА НА УЧЕСНИЦИТЕ НА АКЦИЈАТА СЕ ОДГОВОРНИ МАТИЧНИТЕ ОДРЕДИНАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА:Подароци и дипломи за освоено 1,2 и 3 местоАмблем-привезок за секој учесник Дипломи за учествоКонтакт:Александра Бошковска 071 226679 aleksandra.scout@gmail.com началник на акцијата “Поздрав на пролетта 2017“Тодороски Дончо 071 289929 jadranstab@yahoo.comначалник на ИПО “Јадран“ СкопјеСО ИЗВИДНИЧКИ ПОЗДРАВ ЗДРАВО, БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ ! Стефановски Огнен старешина

  Настани во близина (1км)

  Sasha Kovachevich Central Park

  Карти на влезот на Central Park. Резервации - висока маса, само со ваучери кој можете да ги подигнете во просториите на клубот, почнувајки од петок 11.08.2017 ...
 • Summer club Central Park, Skopje
 • 23:30:00 , 18 Авг, 2017 до 04:00:00 , 19 Авг, 2017
 • Summer club Central Park
 • 737 доаѓаат, 890 можеби
 • Toni Kitanovski Trio at Brooklynski

  Во петок (18.08.2017), со почеток во 22 часот, Ве очекуваме на извонредна, незаборавна џез сесија на Тони Китановски трио - Тони Китановски, Иван Бејков, ...
 • Bruklinski JAZZ Bistro, Skopje
 • 22:00:00 , 18 Авг, 2017 до 01:00:00 , 19 Авг, 2017
 • Bruklinski JAZZ Bistro
 • 5 доаѓаат, 26 можеби