• Planinarski Dom Karadzica, Skopje
  • 17:00:00 , 23 Јун, 2017 до 18:00:00 , 25 Јун, 2017
  • ПСК Драчево "Филип Чакаров"
  • 106 доаѓаат, 561 можеби
  • Настанот е завршен
  • Програма за планинарска акција Бегово Поле 2017-таПеток-23.06.201717:00 - Поаѓање со организиран превоз од Железничка станица (Транспортен центар) до рибник Принц- с.Алдинци18:30 - Пристигнување во рибник Принц, и по планинарска патека упатување кон п.дом Караџица20:00 - Пристигнување во п.дом Караџица, сместување на гостите20:30 - Заедничка вечера Сабота-24.06.201707:00 - Будење и појадок08:00 - Поаѓање кон Бегово Поле (Солунска Глава 2540 м.н.в.)11.30 - Пристигнување на Бегово Поле, по кратката пауза една група се упатува кон Солунска Глава (2540 м.н.в)12:00 - Забава со музика 16:00 - Тргнување кон п.дом Караџица18:00 - Пристигнување во п.дом Караџица заеднички ручек и попладневен одмор20:00 - Презентација на фотографии од историско значење за Планинарскиот спортски клуб Драчево, прикажување на краткометражни филмови поврзани со планината.21:00 - Почеток на заедничка планинарска забава Недела-25.06.2017Будење по желба10:00 - Кратка локална прошетка (Жаба-Река-Римска населба-дом Караџица)15:00 - Поаѓање од п.дом Караџица кон рибник Принц16:30 - Поаѓање од рибник Принц со организиран превоз кон Скопје18:00 - Пристигнување во Скопје( Железничка станица-Транспортен Центар)НАПОМЕНИ:- Групата ќе биде водена од водичи одредени од организаторот ПСК Драчево "Филип Чакаров" . - Секое отстапување од програмата кое е без дозвола од организаторот го иззема истиот од било каква одговорност кон тие учесници.- Од организаторот ќе бидат обезбедени 3 оброци. Вечера во петок 23.06, ручек во сабота 24.06 и доручек во недела 25.06. Останатите оброци сите учесници си ги носат и планираат сами. Цените на картите се следни:1.Превоз Скопје-рибник-Скопје + 2 ноќевања во п.дом Караџица +3 оброка-1000 2.Превоз Скопје-рибник-Скопје + 2 ноќевања во шатор + 3 оброка- 800 ден3.Превоз Скопје-рибник-Скопје со сопствено сместување со шатор + 3 оброка -600 ден4.Котизацијата за оние кои ќе се одлучат да дојдат на настанот во сопствена организација за превоз и спиење во шатор е бесплатна! (пријавувањето за сите категории е задолжително)Заинтересираните за турата можат да се пријават и дополнително да се информираат на некој од телефоните: 070/323-150 – Јане 078/413-851 – Филип 070/522-143 – Никола * Организаторот го задржува правото за измени во програмата во зависност со условите на теренот.* Задолжителна резервација и плаќање до 18.06.2017-та