Унијата

  во

  Поранешниот британски премиер Џон Мејџор остро ги критикуваше подготовките на Велика Британија за излегување од Европската унија, нагласувајќи дека Владата ...
  | | веќе видена | слични

  Советот на Европската Унија вчера ја усвои регулативата за ревидирање на механизмот за суспензија, која може да се примени за сите постојни договори за визната ...
  | | веќе видена | слични

  Со 54 гласoви за и само осум против, Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент денеска ја усвои предлог-Резолуцијата за напредокот на Република ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Европратениците во т.н. АФЕТ-комитет претходно усогласија 28 компромисни амандмани (во однос на вкупно 318-те поднесени) и денеска сите ги усвоија, а во нив се ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Со 54 гласoви за и само осум против, Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент денеска ја усвои предлог-Резолуцијата за напредокот на Република ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Европратениците во т.н. АФЕТ-комитет претходно усогласија 28 компромисни амандмани (во однос на вкупно 318-те поднесени) и денеска сите ги усвоија, а во нив се ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Во Косово, Србија, Босна и Црна Гора повторно се гледа значително зголемување на етничките тензии, пишува британски Guardian, анализирајќи ја моменталната ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Поранешниот британски премиер Џон Мејџор остро ги критикуваше подготовките на Велика Британија за излегување од Европската унија, нагласувајќи дека Владата ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Со 54 гласoви за и само осум против, Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент денеска ја усвои предлог-Резолуцијата за напредокот на Република ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Поранешниот британски премиер Џон Мејџор остро ги критикуваше подготовките на Велика Британија за излегување од Европската унија, нагласувајќи дека Владата ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Поранешниот британски премиер Џон Мејџор остро ги критикуваше подготовките на Велика Британија за излегување од Европската унија, нагласувајќи дека Владата ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Поранешниот британски премиер Џон Мејџор остро ги критикуваше подготовките на Велика Британија за излегување од Европската унија, нагласувајќи дека Владата ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Британската Влада ќе го започне блокирањето на приемот на мигранти од земјите на ЕУ, во исто време со покренувањето на член 50 од Лисабонската спогодба за ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Земјите-членки на Европска унија треба да ги „збијат редовите“ поради притисокот од новата администрација на САД, изјавија во Виена австрискиот канцелар ...
  сите 20 | | | веќе видена