Измени на законите за прекршоци и за инспекции

Скопје, 5 септември - Побрзи прекршочни постапки, замена на глоби со општо корисна работа, психијатриско лекување, самостојно изрекување казна забрана за дејност, со можност за откупување и формирање Државна комисија за одлучување во втор степен во областа на инспекцискиот надзор и прекршочната постапка, најави премиерот Никола Груевски. Тој најави и вработување нови инспектори, затоа што од ...

Момче од Швајцарија приведено поради тепачка
Во СДСМ врие по потпишаниот договор,
Се чистат спомениците обоени од шарената
Архива: Земјотресот во Скопје - каде беше ЈНА?
Сончев и топол ден
Привремено укината автобуската кај Мавровка
Тодоров: Се покажа дека проблем со Избирачкиот
Подготовка за спринт или нов маратон
Алармантно: Сидата рапидно се шири во Македонија
ПРЕД И ПОТОА: Се проби „Партизанска“ во Ѓорче
ЛДП бара поголемо намалување на цената на парното
Бразил доаѓаме! Безвизен режим помеѓу Македонија
ВМРО-ДПМНЕ до Димова: Платете си ја казната, вие
Јелена Ѓоковиќ: Ако барате среќа во материјалното
Денес е Огнена Марија – не работете и пазете се