Еден месец по протекот на личните податоци на приближно 5.000 студенти од Машинскиот и други државни и приватни факултети при Универзитетот „Св. Кирил и ...
| | веќе видена

Проектот кој започна да се спроведува во 2009 година од страна на Владата преку Министерството за образование и наука. Од низата мерки и реформи спроведени во ...
сите 9 | | | веќе видена

ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ ќе стои цврсто во било која ситуација на бедемот на одбраната на државните и националните интереси, истакна ...
| | веќе видена

Еве кои пратеници земале 200.000 евра за патни трошоци во 2016г. иако не беа на ниедна седница на собранието. Близу 11 милиони денари или 180 илјади евра, зеле ...
сите 12 | | | веќе видена

Додека железничарите чекаат плата, долговите и каматите во банките растат. За сметки нема,а многумина од нив очекуваат да останат и без електрична енергија. По ...
| | веќе видена

Македонија е релативно мала земја, но таа им даде лекција по политичка храброст, патриотизам, и учтивост на поголемите земји од Европа. Македонците им ...
сите 4 | | | веќе видена

СДСМ ја продолжува кризата во државата, а со тоа го оневозможува реализирањето на проектите содржани во програмата „Реално“ за кои што гласаа мнозинството ...
сите 10 | | | веќе видена

И натаму двојни аршини во постапувањето на судот. Од една страна се спроведуваат повторно спектакуларни апсења кои не само што го кршат законот за постапување ...
| | веќе видена

Според последната анкета објавена на ТВ Телма во соработка со МЦМС, СДСМ е најпопуларна партија кај Aлбанците. Ова се должи пред се на изборното свртување на ...
| | веќе видена

next