„Lavazza“ – најголемата италијанска група за производство и трговија со кафе по продажба, може да потроши до 2 милијарди евра за превземања, за да продолжи со ...
| | веќе видена

Џабе сте вие од Скопје ако на малиот прст имате пуштен нокт, Џабе си од Скопје ако фрлаш кеси со ѓубре од прозор или ги оставаш да смрдат у лифт. Џабе си од ...
| | веќе видена

Фото: Pixabay Под компензација се подразбира начинот преку којшто должникот и доверителот ги подмируваат меѓусебните обврски. Компензацијата се случува кога ...
| | веќе видена

Макпетрол АД Скопје продолжува да инвестира во сопствени, нови капацитети и истовремено продолжува и понатаму со зацртаниот инвестициски циклус. При тоа, со ...
сите 8 | | | веќе видена

Ненавремен откуп и ниски откупни цени за скапо произведени, неконкурентни производи што се одгледуваат неорганизирано ја отсликуваат состојбата на македонското ...
сите 13 | | | веќе видена

Австралиски милионер и имот магнат ги советува денешните млади ако сакаат да имаат свој дом, да престенат да трошат пари за глупости како скапиот и популарен ...
| | веќе видена

Од почетокот на годината до денес, индексот Dow Jones порасна за 5.4%, а пред два месеца го достигна својот историски максимум , преминувајќи 21.000 поени. ...
| | веќе видена

next