Македонскиот мед како здрава и квалитетна храна потребно е да се доближи до граѓаните. Меѓутоа, последниве години, пчеларите мака мачат како да се справат со ...
| | веќе видена

Управата за јавни приходи ги информира работодавачите дека спроведува активности за утврдување и наплата на придонесите по службена должност, во случај кога ...
сите 3 | | | веќе видена

Градот Црница во локалната самоуправа има недостиг на администрација. Во јавните служби пополнети се 450 од 550 дозволени места! Општина Парачин, веќе година ...
| | веќе видена

Една од најпознатите крипто валути, Биткоин, настана на 31 октомври 2008 година. За разлика од земјите како што се Бангладеш, Боливија и Еквадор, во кои ...
сите 3 | | | веќе видена

Законските измени за регистрирањето за плаќање ДДВ на физичките лица што извршуваат стопанска дејност и намалениот праг за регистрација од два милиони денари ...
сите 18 | | | прочитана: 389 | веќе видена

Големите инвестиции во модернизацијата и зголемувањето на флотата на американската Воена морнарица кои ги најави претседателот Доналд Трамп во основа звучат ...
сите 2 | | | веќе видена

Во насока на продолжување на воспоставената пракса на Берзата за доделување на традиционалната годишна награда „Кристално ѕвоно” на најтранспaрентното ...
сите 2 | | | веќе видена

„Спортскиот центар Борис Трајковски“ во Скопје, од основањето во 2006 година до денес работи со загуби. Оваа фирма која е сто проценти во државна сопственост, ...
сите 5 | | | прочитана: 153 | веќе видена

next