Локалната и централната власт започнаа преговори за поедноставување на постапките за носење на урбанистичките планови и одобренија за градба. Градоначалникот ...
сите 53 | | | веќе видена

Градоначалникот Никола Бакрачески, на средбата од претставниците на Владата, а во поглед на решавање на прашањето на регионалната депонија за отпад која треба ...
сите 53 | | | веќе видена

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести , а врз основа на одлуката на Советот на Општина Охрид за спроведување на превентивна систематска ...
сите 19 | | | веќе видена

Охридските мајстори Михајло Филев и Митко Укоески ги споија знаењата и вештините од своите занаети. Изработија уникатен накит од филигран и бисер опточен со ...
сите 6 | | | веќе видена

Купувачите во летните топли месеци ги посетуваат градските аптеки. Се бараат разни видови лекови секој според своите здравствени или превентивни потреби. Меѓу ...
сите 6 | | | веќе видена

Театарот „ Јордан Х.К - Џинот“ од Велес вечерва, во рамките на фестивалот „Охридско лето“ за љубителите на театарската уметност ќе донесе уште едно незаборавно ...
сите 52 | | | веќе видена

Дебрчани се против изградбата на регионална депонија за одлагање на цврст отпад во Општина Дебрца. Општина Дебрца претставува еколошки чиста средина без тешка ...
сите 64 | | | веќе видена

next