Охрид 24

Со добрата организација на тур операторите и годишните аранжмани кои ги склучуваат со туристите од западноевропските земји, сезоната на туристи во Охрид која ...
сите 40 | | | веќе видена

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија оваа година за прв пат ја промовираше туристичката понуда на земјава на интернационален ...
сите 32 | | | веќе видена

Младинската организација при ОЕМУЦ „Св Наум Охридски“ учествуваше на „Образовното рандеву“ (МАССУМ) кое се одржа на 21 и 22 април во Скопје во СЕПУГС „Васил ...
сите 6 | | | веќе видена

Во рамките на активностите што се реализираат од страна на Сојузот на извидници на Македонија, екипата од Извидничкиот езерски одред „Пионер“ од Охрид на ...
сите 4 | | | веќе видена

ОУТУ „Ванчо Питошески“ учествуваше на манифестацијата „Образовно рандеву 2017“ во организација на Македонска асоцијација на средни стручни училишта што се ...
сите 6 | | | веќе видена

Охрид ќе биде еден од поголемите градови во кои ќе се собираат потребните 10.000 потписи за промени во законите за лицата со посебни потреби. Охриѓани ќе можат ...
сите 33 | | | веќе видена

Во рамките на одбележувањето на 112 години од херојската смрт на Христо Узунов, денеска пред споменикот на војводата во градскиот парк, свежо цвеќе положија ...
сите 14 | | | веќе видена

Ученичката Анастасија Чутрова од ОУТУ „Ванчо Питошески“ освои бронзен медал на 11-тиот Меѓународен гастрономски натпревар на угостителските работници ...
сите 5 | | | веќе видена

Локалната самоуправа ги повикува граѓаните на Општина Охрид кои сметаат дека ниските температури проследени со слана и мраз кои ја зафатија Општина Охрид на ...
сите 28 | | | веќе видена

next