Шпанската шунка не знае за кризаВЕСТИ » 21 март, 2013 » Гурман™ „Jamon Iberico“ или за нас попозната како шпанска сушена шунка, се продава како алва. Продавниците се преполни со ...сите 2 | Гурман | 21 Мар, 2013 08:28 | веќе видена
Книга: „Fifty Shades of Chicken“ЗАБАВА » 21 март, 2013 » Гурман™ „Fifty Shades of Chicken“ Автор: Ф. Л. Фаулер Издавач: „Clarkson Potter“ Оваа книга содржи 50 различни рецепти ...Гурман | 21 Мар, 2013 08:28 | веќе видена
Торта со кафеСлатки » 20 март, 2013 » Гурман™ Веруваме дека нема поголемо задоволство за љубителите за кафе и колач во моментот кога ќе успеат да ги спојат ...сите 28 | Гурман | 20 Мар, 2013 08:19 | веќе видена
Трезни за неколку секундиВЕСТИ » 20 март, 2013 » Гурман™ Професорите Јунфенг Лу и Ченг Џи од Универзитетот во Лос Анџелес успеале да развијат инјекција која може да ве ...Гурман | 20 Мар, 2013 08:19 | веќе видена
Младо маслиново маслоСтатии » 19 март, 2013 » Гурман™ Од неодамна, започна многу да се зборува и за младото маслиново масло. Тоа се добива од маслинки кои сè уште не ...сите 4 | Гурман | 19 Мар, 2013 08:32 | веќе видена
Џорџ Клуни платил вечера на непознато лицеЗАБАВА » 19 март, 2013 » Гурман™ Во еден германски ресторан се случил несекојдневен настан. Имено, по вечерата, еден од гостите на ресторанот ...сите 3 | Гурман | 19 Мар, 2013 08:32 | веќе видена
Медитеранска вок таваСовети » 18 март, 2013 » Гурман™ Кога зборуваме за подготовка на јадење во вок тава, вообичаено првата мисла што ни паѓа на памет е кинеска или ...сите 3 | Гурман | 18 Мар, 2013 08:25 | веќе видена
Лична карта: Ловоров листЛична карта » 18 март, 2013 » Гурман™ Lat. Laurus nobilis Тип: ловоровиот лист е дел од фамилијата Lauraceae. Потекло: д рвото на ловоров лист ...Гурман | 18 Мар, 2013 08:25 | веќе видена
Пијан шаран со сланинаЗа убав ручек » 17 март, 2013 » Гурман™ Рибата секогаш со радост ја пречекуваме на нашите трпези. Уште ако е приготвена на вистински начин, тогаш ...сите 4 | Гурман | 17 Мар, 2013 11:28 | веќе видена
Јагнешки ќофтиња во сос од јогурт и ментаЗа убав ручек » 16 март, 2013 » Гурман™ Овој специјалитет е верзија помеѓу ќебапи и ќофтиња. Во комбинација со сос од јогурт и мента, подразбира ...сите 18 | Гурман | 16 Мар, 2013 11:13 | веќе видена
Кратка историја на зачинитеСтатии » 15 март, 2013 » Гурман™ Благодарение на светските истражувачи, морнари, научници и космополити, денес на располагање ни е широка лепеза ...сите 4 | Гурман | 15 Мар, 2013 08:19 | веќе видена
Сангрија со црвен портокалПИЈАЛАЦИ » 15 март, 2013 » Гурман™ Сангријата е еден од омилените пијалаци кои се дел од секоја забава. Приготвувањето е едноставно, а гостите се ...Гурман | 15 Мар, 2013 08:19 | веќе видена
Време е за киви!Статии » 14 март, 2013 » Гурман™ Кивито е едно од највкусните овошни плодови. Дел е од видот Actinidia , најчесто има овална форма и големина на ...Гурман | 14 Мар, 2013 08:49 | веќе видена
Готвење со масло од тартуфиСовети » 14 март, 2013 » Гурман™ Маслото од тартуфи не е масло со кое може да се готви. Станува збор за масло кое се додава кон јадењата, еден ...сите 3 | Гурман | 14 Мар, 2013 08:17 | веќе видена
Комбинации од чоколадо и хранаСтатии » 13 март, 2013 » Гурман™ Концептот на спојување на храна , во светот познат како „food pairing“, веќе некое време постои во светот на ...сите 3 | Гурман | 13 Мар, 2013 08:33 | веќе видена
Сендвич со сочно свинско месоFancy » 13 март, 2013 » Гурман™ За овој рецепт ќе ви бидат потребни само 10-тина минути активна работа, но и два часа стрпливо чекање. Според ...сите 11 | Гурман | 13 Мар, 2013 08:33 | веќе видена
10 кулинарски работи кои Џејми Оливер ги сака во ИталијаГастрополис » 12 март, 2013 » Гурман™ Не е никаква тајна дека Џејми Оливер ја обожува Италија. Многумина во оваа земја наоѓаат кулинарска ...Гурман | 12 Мар, 2013 08:26 | веќе видена
Анкета: Какво чоколадо најмногу сакате?Анкета » 12 март, 2013 » Гурман™ Чоколадото е едно од нашите омилени десерти. Го консумираме во секоја прилика и можност. Изборот е навистина ...сите 5 | Гурман | 12 Мар, 2013 08:26 | веќе видена
Помалку шеќер — повеќе здравјеЗДРАВЈЕ » 11 март, 2013 » Гурман™ Познато ни е дека внесот на шеќер ни носи енергија или пак ни го крева расположението кога се чувствуваме ...сите 7 | Гурман | 11 Мар, 2013 08:43 | веќе видена
Парфем со мирис на сланинаВЕСТИ » 11 март, 2013 » Гурман™ Мирисот на храна можеме да го замислиме во буквално секаков контекст, но во парфем ни звучи претерано. Познато е ...сите 4 | Гурман | 11 Мар, 2013 08:43 | веќе видена