Ансамблот од Пекиншката академија на традиционалната музика, го прикажува диверзитетот и восхитувачката уметност на етнички најбогатата кинеска провинција – ...
сите 12 | | | веќе видена

Неодамна во Скопје ја имавме таа чест да поразговараме со еден од најпознатите актери од овие простори, големиот Раде Шербеџија. Ја искористивме можноста да на ...
сите 3 | | | веќе видена

Во вечанскиот Клуб на пензионери денеска, 12 јануари, ќе биде отворена изложба на академскиот сликар Ниче Василев, со што ќе продолжат активностите во пресрет ...
сите 125 | | | веќе видена

Книгата содржи текстови за Македонија од германски автори кои неа ја истражувале за време на Првата светска војна или по разни поводи потоа пишувале за ...
сите 8 | | | веќе видена

next