Аџибадем Систина

Со диетологот д-р Александра Хаџи-Димова, од одделот за диетологија и нутиционизам на Клиничка болница „Аџибадем Систина“, разговаравме за правилната исхрана, ...
сите 4 | | | веќе видена

Карциномот на бели дробови е водечки карцином според бројот на смртни случаи. Причина е доцната дијагноза. Скринингот, кој е редовна пракса во повеќе земји, е ...
сите 3 | | | веќе видена

Оштетувањето на кожата од сонцето има кумулативен ефект, 80 проценти од периодот на изложеност на сонце за време на животниот век се во текот на детството. ...
сите 2 | | | веќе видена

Врвниот тим стоматолози посветува посебно внимание на оралното здравје на децата со современи стоматолошки услуги. Покрај стандардните процедури, Одделот за ...
сите 10 | | | веќе видена

Иако навидум изгледа засрамувачки, разговорот на тема секс и сексуалност мора да биде целосно искрен за родителот да ја стекне довербата на детето и да биде ...
сите 16 | | | веќе видена

Клиничката слика на срцевите мани зависи од типот и тежината на срцевата грешка, на оваа тема разгорававме со д-р Светлана Крстевска-Блажевска педијатар во ...
| | веќе видена

next