• Skopje
 • 15:00:00 , 23 Мар, 2017 до 15:00:00 , 26 Мар, 2017
 • Summer University
 • 46 доаѓаат, 126 можеби
 • Настанот е завршен
 • SUPS - Summer University Project School - is the perfect place to learn how to organize a Summer University. As a participant you will learn about project management, budgeting, risk assessment, leadership, how to deliver workshops, public speaking and everything else you need to know as a Summer University organizer. The trainers are experienced organizers who will share their knowledge with you to help and motivate you to organize the best Summer University in 2017!=== Target group ===SUPS is aimed for future organizers of Summer Universitieswho want to improve their project management skills and make the best out of their Summer University. It doesn’t matter if you’re new or you have already some experience. If you want to make the best Summer University your antenna has ever seen, any of the SUPS 2017 are the place to be.=== Application and Deadline ===The application period is until 4th of December 2016 23:59h CET and applicants will be informed about their acceptance latest on 11th of December.Application through Google Forms: https://goo.gl/forms/wTDnBZtMHH7DMJkg1=== Trainers ===Claudio Gennaro, Joanna Pankowska, Danae Matakou, Lorenzo Ligas=== Sessions ===You will get sessions about SU, Budgetting, Fundraising, Content Management, Participant Management, Cooperations, Conflict Management, Team Management / Leadership, Time Management, Logistics, How to deliver Sessions / Public Speaking, Risk Assessment, Sharing Best practises, Open Space, Evaluation

  Настани во близина (1км)

  Животот е прекрасен

  „Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 23 Апр, 2017 до 22:30:00 , 23 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 79 доаѓаат, 324 можеби
 • Животот е прекрасен

  „Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 24 Апр, 2017 до 22:30:00 , 24 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 56 доаѓаат, 282 можеби
 • Априлско искачување на Плат

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Плат на 30 Април 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 30 Апр, 2017 до 19:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 37 доаѓаат, 262 можеби
 • Мајсторот и Маргарита

  Режисер: ИВАН ПОПОВСКИ Мајсторот — ДЕЈАН ЛИЛИЌ Маргарита — ДРАГАНА КОСТАДИНОВСКА Воланд/Афраниј — НИКОЛА РИСТАНОВСКИ Понтиј Пилат — ЈОРДАН ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 17:00:00 , 29 Апр, 2017 до 22:00:00 , 29 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 46 доаѓаат, 232 можеби
 • Урбан Фест

  Урбан Фест е меѓународен фестивал на живи статуи и други улични уметности. Ги славиме урбаните уметности и убавината на градскиот ритам. 28ми април, Петок, ...
 • Skver Jadran, Skopje
 • 19:30:00 , 28 Апр, 2017 до 00:00:00 , 29 Апр, 2017
 • Урбан Фест
 • 105 доаѓаат, 124 можеби
 • Дон Кихот – Лудвиг Минкус (Балет)

  ДОН КИХОТ – Лудвиг Минкус (Балет) 25.04.2017 во 20.00 часот Билетите се во продажба на билетарницата на МОБ 02/3118451, ЈУГОТОН ГТЦ 1-кат, и онлајн на ...

  Парите се отепувачка

  Надридрама инспирирана од драмата на Ристо Крле и романот Деветта конфигурација на Вилијам Питер Блати Режисер: БОЈАН ТРИФУНОВСКИ УЛОГИ Николина ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 18:00:00 , 25 Апр, 2017 до 19:40:00 , 25 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 20 доаѓаат, 104 можеби
 • Обука за претприемништво

  ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот ГЕТ ЈЕС (Глобална Размена и Тренинг за Услуги за Младинско Вработување) ве поканува на обука за претприемништво и бизнис ...
 • CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија, Skopje
 • 16:00:00 , 24 Апр, 2017 до 20:00:00 , 28 Апр, 2017
 • CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија
 • 21 доаѓаат, 78 можеби
 • Животот на Молиер

  Автор: Михаил Булгаков Режисер: Александар Поповски УЛОГИ Никола Ристановски – Жан-Батист Поклен де Молиер, познат драматург и автор Сашка Димитровска ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 26 Апр, 2017 до 22:00:00 , 26 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 15 доаѓаат, 80 можеби