• Kulturno Informativen Centar - Kic, Skopje
 • 20:00:00 , 20 Апр, 2017 до 21:00:00 , 03 Мај, 2017
 • Paintings of Emil Shulajkovski
 • 110 доаѓаат, 202 можеби
 • Настанот е завршен
 • Самостојната изложбата на слики „Огнена земја“ од академскиот сликар Емил Шулајковски ќе биде отворена на 20 април во 20 часот, во Културно-информативниот центар (КИЦ) во Скопје.Со оваа изложба Шулајковски го одбележува јубилејот 25 години ликовно творештво. Ќе бидат изложени 45 слики изработени во маслена техника создадени во последните три години.Емил Шулајковски е роден во Скопје, (1969), дипломирал на ФЛУ 1992г., постдипломски студии на ФЛУ Сликарство завшрил во 2001. Учествувал на повеќе од 70 групни изложби во земјава и во странство. Има реализирано 25 самостојни изложби во Македонија, Србија, Црна Гора, Словенија, Германија и САД. Добитник е на пет национални награди за сликарство. Неговите дела се наоѓаат во приватни и јавни збирки во повеќе од 30 земји низ светот. Изложбата ќе биде отворена до 03 мај.

  Настани во близина (1км)

  Седумте Рилски Езера и врвот Маљовица (2.729мнв)

  ДПС Трансверзалец од Скопје на 17 и 18 Јуни 2017 организираше посета на планината Рила во Бугарија и акции за искачување на Седумте Рилски Езера и врвот ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 29 Јул, 2017 до 22:00:00 , 30 Јул, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 23 доаѓаат, 227 можеби
 • InstaMeetSkopje - 5 години подоцна

  Во среда, на 26 јули 2017 година, пет години по првиот организиран собир на локалните Инстаграм ентузијасти, закажан е нов #InstaMeetSkopje. Со почеток во 19 ...
 • Park, Skopje
 • 19:00:00 , 26 Јул, 2017 до 21:00:00 , 26 Јул, 2017
 • Darko Buldioski
 • 40 доаѓаат, 55 можеби