It Nouvm 2017

21
Април
 • Skopje Mall City
 • 18:00:00 , 21 Апр, 2017 до 20:00:00 , 04 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • iNovum
 • 119 доаѓаат, 83 можеби
 • IT Novum “ – е едукативен настан наменет за млади лица, воглавно од 16 – 30 години, со цел за подигнување на свеста и развој на информатичките науки. Отварањето на настанот е на 21.04.2017 во Skopje City Mall. Ние од Иновум очекуваме огромен број на средношколци, студенти, невработени, млади лица, ентузијасти и љубители на 3Д дизајн и моделирање од цела Македонија. Деновите ќе биде исполнети пред се со дружба, обуки од стручни лица, практична настава, презентации од голем број странски фирми, а се ова ќе заврши со еден голем натпревар. Учесниците ќе се здобијат со 3Д обука и Autodesk сертификат кој што е меѓународно признаен .Најдобрите три видеа кои ке бидат избрани од страна на M3DS Академија за 3D и Game Design ,ќе бидат оценети не само по тежината на идеата, туку и трудот вложен од страна на тимот за време на натпреварот.Прво место 300.000 денВторо место 200.000 денТрето место 100.000 денПријави се на следниов линк.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejBREJuOF96uHjqSaVu2s2NwXnB-dhraFi_6WTjwne2x7d8A/viewformУчесниците две недели ќе посетуваат практична настава во тимови, а црешата на шлагот ќе бидат последните осум часа, каде што тие ќе имаат можност да се натпреваруваат во она што го научиле. Најдобрите три тимови ќе добијат тимска степендија од М3ДС Академија. За сите останати учесници ќе следува сертификат за успешно завршена работилница по Autodesk.Работилниците започнуваат од 22.04.2017 и ќе траат се до 04.05.2017 , секој од овие денови ке се обучуваат и натпреваруваат по 30 учесници.Според агендата наведени се 4 часа за обука на учесниците ,15-20 минути презентација на фирмите , 1:40 минути пауза и смислување на победничката идеа за останатите 4-5 часа учесниците ќе се натпреваруваат со тоа што ке го искористат стекнатото знаење што го здобиле за време на обуките и ќе изработат анимација со помош на тимот од М3ДСГрупирањето на учесниците ќе биде изведено по завршување на обуките и тимовите ќе бидат составени од 10 учесници, кои ќе изработат заедничко видео.Гласањето ќе биде јавно на социјалните мрежи и 10 најдобри и најгласани видеа ке влезат во финалниот круг каде на свеченото затварање ќе бидат предскажани .ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗАПОЧНА !https://inovum.mk/

  Настани во близина (1км)

  Today It's All About Jazz! // Денес се е џез!

  Деветчасовен целодневен џез хепенинг под отворено небо. На 30 април, по повод Интернационалниот ден на џезот, пред платото на МКЦ со почеток во 12 часот, за ...
 • MKC, Skopje
 • 12:00:00 , 30 Апр, 2017 до 22:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Здружение На Џез Музичари и Слободни Уметници
 • 88 доаѓаат, 117 можеби
 • Kruzen trening

  Проект на Клуб ФИТ Биди и ти дел од проектот на Клуб ФИТ Дозволете да ве активираме на вистинскиот начин Придружете се и вие на бесплатните тренинзи за сите ...
 • Fitness club FIT, Skopje
 • 11:30:00 , 29 Апр, 2017 до 12:50:00 , 29 Апр, 2017
 • Fitness club FIT
 • 3 доаѓаат, 3 можеби
 • Scupini Romani ги прославуваат Розалии - празникот на розите

  Центарот за научни истражувања и промоција на културата - ,,ХАЕМУС" од Скопје, во рамките на својата програма SCUPINI RОMANI организира настан повод древниот ...
 • MKC, Skopje
 • 11:00:00 , 06 Мај, 2017 до 14:00:00 , 06 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • HAEMUS
 • 22 доаѓаат, 50 можеби