• Кафе Бар Љубов, Skopje
 • 16:30:00 , 23 Мар, 2017 до 20:00:00 , 23 Мар, 2017
 • Волонтерски Центар Скопје
 • 65 доаѓаат, 179 можеби
 • Настанот е завршен
 • Зборувате друг јазик но не се чувствувате сигурни?Дали сакате да дознаете повеќе за странски јазици и различни култури?Дали сакате да запознаете млади луѓе од други земји?!На 23 Март 2017 (Четврток) во кафе бар Љубов од 16.30 до 20.00 ч, Волонтерски Центар Скопје ве покануваат на својот настан Language Cafe организран од страна на ЕВС волонтери во ВЦС.Бидејќи сето тоа ќе се одвива во неформална атмосфера во еден кафе бар, каде што ќе имате можност да разговарате со млади луѓе од цела Европа и да научите нови работи, Language Cafe е исто така добар начин на запознавање на нови луѓе и создавање на пријатели.Ќе имате можност да изберете од широката палета на различни јазици како Германски,Турски, Италијански, Француски, Словенечки и Литвански .Дојдете заедно да го споделиме вашето попладневно кафе и го повежбате вашиот омилен јазик или да научите повеќе за јазик кој би сакале да го зборувате.За време на настанот ќе имате можност да дознаете повеќе за:- Еразмус+ програмата за млади- Што е ЕВС програмата и како можете да бидете ЕВС волонтер и каде?- Како да се приклучите на локалните активности на младинските организации ВЦС?Ве очекуваме!!!Тимот на Волонтерски Центар СкопјеYou speak foreign language but you don’t feel secure?Do you want to find out more about foreign languages and different cultures ?Do you want to meet young people from abroad?On 23rd of March (Thursday) in Coffee bar “Ljubov” from 16:30-20:00 h , Volunteers Centre Skopje inviting you on the event “Language Café”, organized by the EVS Volunteers of VCS .Because it will be in casual atmosphere in a bar, where you will have opportunities to speak with young people from whole Europe and to learn new things, Language Café is also a great opportunity to make new friendships.You can choose from the different choices like German, Turkish, Italian, French, Slovenian and Lithuanian.Come and lets enjoy together with a cup of coffee during practicing your favorite language or to learn more about the language that you wish to speak.During the event you will have the opportunity to learn more about:-Erasmus+ programs for youth-What is an EVS and how can you become EVS volunteer and where?-How to join to the local activities of VCS?WE ARE WAITING FOR YOU !!!Volunteers Centre Skopje Team

  Настани во близина (1км)

  Виз Ер Скопски маратон 2017 / Wizz Air Skopje Marathon 2017

  МК / 13-то издание на најмасовната спортска манифестација во Македонија, Виз Ер Скопски маратон, ќе се одржи на 7 мај 2017. На програмата се 4-ри трки: ...
 • Skopski Maraton, Skopje
 • 08:30:00 , 07 Мај, 2017 до 14:00:00 , 07 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • Skopski Maraton
 • 2772 доаѓаат, 2318 можеби
 • Промоција на монографијата „Никола Мартиноски до 1945“

  Hастанot ќе се одржи на 5 Maj 2017 год. (петок), во 11 ч. во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица ќе се реализира промоција на ...

  Беловишки Водопад - прво мајска акција

  На 01 Мај 2017 ДПС Трансверзалец- Скопје организира искачување до живописните Беловишки водопади кои се наоѓаат во подножјето на врвовите Ливадица и Пирибег на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 07:00:00 , 01 Мај, 2017 до 17:00:00 , 01 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 42 доаѓаат, 398 можеби
 • Априлско искачување на Плат

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Плат на 30 Април 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 30 Апр, 2017 до 19:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 37 доаѓаат, 262 можеби
 • 8/12 Добра Вода 2.062 мнв, Челоица

  Во рамки на предизвикот „12 Врвови“ го најавуваме осмиот по ред од вкупно 12 врвови, врвот Добра Вода висок 2.062мнв. Со разубавувањето на времето и ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:30:00 , 07 Мај, 2017 до 20:00:00 , 07 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 48 доаѓаат, 206 можеби
 • Today It's All About Jazz! // Денес се е џез!

  Деветчасовен целодневен џез хепенинг под отворено небо. На 30 април, по повод Интернационалниот ден на џезот, пред платото на МКЦ со почеток во 12 часот, за ...
 • MKC, Skopje
 • 12:00:00 , 30 Апр, 2017 до 22:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Здружение На Џез Музичари и Слободни Уметници
 • 88 доаѓаат, 117 можеби
 • Орле, Вишешница

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Орле на 30 Април 2017 год. Врвот „Орле“ се наоѓа на планината Вишешница над Тиквешкото Езеро. ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 30 Апр, 2017 до 20:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 144 можеби
 • Креативна рециклажа - Еднодневна работилница и изложба

  Трите млади дизајнерки Морана Радочај, Магдалена Таневска и Евгенија Зафировска ве покануваат на еднодневна работилница за рециклирање и изработка на модни ...
 • Public Room, Skopje
 • 13:00:00 , 06 Мај, 2017 до 17:00:00 , 06 Мај, 2017
 • Public Room
 • 26 доаѓаат, 64 можеби