ДПА

Дводомен парламент, официјална употреба на албанскиот јазик, пропорционална застапеност и правична распределба на буџетот се главните адути на лидерот на ДПА, ...
сите 6 | | | веќе видена

Демократската партија на Албанците (ДПА) во Тетово синоќа одржа конвенција на која беа претставени претседателскиот кандидат Илјаз Халими и листите за пратенци ...
сите 8 | | | веќе видена

Премиерот Никола Груевски традиционално изборната трка ја води во условно кажано централната, прва изборна единица. Во ВМРО-ДПМНЕ нема дилема дека партискиот ...
сите 4 | | | веќе видена

Дводомен парламент, официјална употреба на албанскиот јазик, пропорционална застапеност и правична распределба на буџетот се главните адути на лидерот на ДПА, ...
сите 10 | | | веќе видена

Конвенцијата се одржа во сала на Гимназијата „Кирил Пејчиновиќ" во Тетово каде пред присутните лидерот на ДПА, го претстави претседателскиот кандидат од ...
сите 11 | | | веќе видена