Гоце Делчев

111-ти "Гоцеви денови" На доделувањето на државната награда "Гоце Делчев" на денот на одбележувањето на 111 години од смртта на најистакнатиот македонски ...
сите 5 | | | веќе видена

110-тата годишнина од убиството на “совеста” на македонската револуционерна борба, на големиот македонски деец и член на ВМРО, чиј сон бил слободна и независна ...
сите 2 | | | веќе видена

Свежо цвеќе за незаборав,свеќи со пламен како симбол на македонската револуционерна борба,и панихида за покој на душата. Македонија ја чествува 111-тата ...
сите 9 | | | веќе видена