Горан Лотески

Лидерот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски и носителот на партиската листа во ИЕ 6, Горан Лотески, вчера остварија средба со граѓаните на Гостивар и Тетово. Георгиевски во изјава за медиумите потенцираше дека изборната кампања почнала со мултиетничка нетрпеливост, а партиите се обраќаат само до своите етнички групи. - Сакаме јасно да порачаме, особено на ВМРО-ДПМНЕ, дека Македонија нема право на мултиетничка тензија и мора да се соочи со својата реалност. Од Ѓорче Петров до Ќафасан едвај 25 отсто од населението е македонско и ако некој сака да се прави патриот во Кисела Вода, Центар или во Аеродром, треба да знае дека во западна Македонија има македонско население кое живее живот на сериозно малцинство – рече Георгиевски. Зборувајќи за економијата, лидерот на ВМРО-НП нагласи дека во периодот 1998-2002 година, кога бил на власт, не била казнета ниту една фирма, а сега 100 милиони евра во буџетот се од казни на фирми и на бизнисмени. - Еден од првите чекори што ќе ги направиме е намалување на сите финансиски казни ...
сите 16 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-Народна, Љубчо Георгиевски и носителот од шестата изборна единица Горан Лотески се сретнаа со граѓаните на Гостивар и Тетово.Во изјавата пред медиумите, Георгиевски изјави дека кампањата почна со мултиетничка нетрпеливост, а партиите се обраќаат само до своите етнички групи. - Сакаме јасно да порачаме, особено на ВМРО-ДПМНЕ, дека Македонија нема право на мултиетничка тензија и мора да се соочи со својата реалност. Од Ѓорче Петров до Ќафасан едвај 25 отсто од населението е македонско и ако некој сака да се прави патриот во Кисела Вода, Центар или во Аеродром, треба да знае дека во западна Македонија има македонско население кое живее живот на сериозно малцинство – рече Георгиевски. Зборувајќи за економијата, лидерот на ВМРО-Народна нагласи дека во периодот 1998-2002 година кога бил на власт, не била казнета ниту една фирма, а сега 100 милиони евра во буџетот се од казни на фирми и на бизнисмени. - Еден од првите чекори што ќе ги направиме е намалување на сите финансиски казни за 70 ...
сите 17 | | | веќе видена

Денес претседателот на ВМРО-НП Љубчо Георгиевски и носителот од ИЕ 6, Горан Лотески остварија средба со граѓаните на Гостивар и Тетово. Во изјавата пред медиумите, Георгиевски изјави дека кампањата почна со мултиетничка нетрпеливост, а партиите се обраќаат само до своите етнички групи. - Сакаме јасно да порачаме, особено на ВМРО-ДПМНЕ, дека Македонија нема право на мултиетничка тензија и мора да се соочи со својата реалност. Од Ѓорче Петров до Ќафасан едвај 25 отсто од населението е македонско и ако некој сака да се прави патриот во Кисела Вода, Центар или во Аеродром, треба да знае дека во западна Македонија има македонско население кое живее живот на сериозно малцинство – рече Георгиевски. Зборувајќи за економијата, лидерот на ВМРО-НП нагласи дека во периодот 1998-2002 година кога бил на власт, не била казнета ниту една фирма, а сега 100 милиони евра во буџетот се од казни на фирми и на бизнисмени. - Еден од првите чекори што ќе ги направиме е намалување на сите финансиски казни за 70 проценти – изјави ...
сите 11 | | | веќе видена

Политичките партии и денеска ја продолжуваат претседателската и кампањата за предвремените парламентарни избори. Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници денеска ќе имаат митинг во Радовиш и Струмица, а средби со граѓани во Ново Село, Босилово и Василево. Стево Пендаровски од СДСМ ќе одржи митинг во Прилеп и средби со граѓаните на Кривогаштани, Крушево, селата Нородол, Алдинци, Житоше, Лажани и Црнилиште. Претседателот и заменик претседателката на СДСМ, Зоран Заев и Радмила Шекеринска ќе ги посетат општините Конче, Радовиш, Штип и околните места. Кандидатот за претседател на ГРОМ, Зоран Поповски, и кандидатите за пратеници ќе одржат митинг во скопски Аеродром, а претходно ќе имаат средби со граѓаните во Ченто, Автокоманда, Турска Чаршија, Топаана и во село Кадино. Кандидатот за претседател на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Струга и во Гостивар. ДУИ митинг за парламентарните избори ќе одржи во Долнени, а ќе ...
сите 26 | | | веќе видена

Претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Радовиш и Струмица, а ќе ги посетат Ново Село, Босилово и Василево. Кандидатот за претседател од СДСМ и Коалицијата, Стево Пендаровски ќе одржи митинг во Прилеп и средби со граѓаните на Кривогаштани, Крушево, селата Нородол, Алдинци, Житоше, Лажани и Црнилиште. Претседателот и заменик претседателката на СДСМ, Зоран Заев и Радмила Шекеринска ќе ги посетат општините Конче, Радовиш, Штип и околните места. Кандидатот за претседател на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници ќе одржат митинг во скопски Аеродром, а претходно ќе имаат средби со граѓаните во Ченто, Автокоманда, Турска Чаршија, Топаана и во село Кадино. Кандидатот за претседател на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Струга и во Гостивар. ДУИ митинг за парламентарните избори ќе одржи во Долнени, а ќе остварат средби и со граѓаните во Крушево и Пласница. Претседателот на ...
сите 26 | | | веќе видена

Претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Радовиш и Струмица, а ќе ги посетат Ново Село, Босилово и Василево. Кандидатот за претседател од СДСМ и Коалицијата, Стево Пендаровски ќе одржи митинг во Прилеп и средби со граѓаните на Кривогаштани, Крушево, селата Нородол, Алдинци, Житоше, Лажани и Црнилиште. Претседателот и заменик претседателката на СДСМ, Зоран Заев и Радмила Шекеринска ќе ги посетат општините Конче, Радовиш, Штип и околните места. Кандидатот за претседател на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници ќе одржат митинг во скопски Аеродром, а претходно ќе имаат средби со граѓаните во Ченто, Автокоманда, Турска Чаршија, Топаана и во село Кадино. Кандидатот за претседател на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Струга и во Гостивар.  ДУИ митинг за парламентарните избори ќе одржи во Долнени, а ќе остварат средби и со граѓаните во Крушево и Пласница. Претседателот на ...
сите 20 | | | веќе видена

Политичките партии денеска ја продолжуваат претседателската и кампањата за предвремените парламентарни избори. Претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Радовиш и Струмица, а ќе ги посетат Ново Село, Босилово и Василево. Кандидатот за претседател од СДСМ и Коалицијата, Стево Пендаровски ќе одржи митинг во Прилеп и средби со граѓаните на Кривогаштани, Крушево, селата Нородол, Алдинци, Житоше, Лажани и Црнилиште. Претседателот и заменик претседателката на СДСМ, Зоран Заев и Радмила Шекеринска ќе ги посетат општините Конче, Радовиш, Штип и околните места. Кандидатот за претседател на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници ќе одржат митинг во скопски Аеродром, а претходно ќе имаат средби со граѓаните во Ченто, Автокоманда, Турска Чаршија, Топаана и во село Кадино. Кандидатот за претседател на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Струга и во Гостивар. ДУИ митинг за ...
сите 21 | | | веќе видена

Политичките партии денеска ја продолжуваат претседателската и кампањата за предвремените парламентарни избори. Претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Радовиш и Струмица, а ќе ги посетат Ново Село, Босилово и Василево. Кандидатот за претседател од СДСМ и Коалицијата, Стево Пендаровски ќе одржи митинг во Прилеп и средби со граѓаните на Кривогаштани, Крушево, селата Нородол, Алдинци, Житоше, Лажани и Црнилиште. Претседателот и заменик претседателката на СДСМ, Зоран Заев и Радмила Шекеринска ќе ги посетат општините Конче, Радовиш, Штип и околните места. Кандидатот за претседател на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници ќе одржат митинг во скопски Аеродром, а претходно ќе имаат средби со граѓаните во Ченто, Автокоманда, Турска Чаршија, Топаана и во село Кадино. Кандидатот за претседател на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Струга и во Гостивар. ДУИ митинг за ...
сите 32 | | | веќе видена

Политичките партии денеска ја продолжуваат претседателската и кампањата за предвремените парламентарни избори. Претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Радовиш и Струмица, а ќе ги посетат Ново Село, Босилово и Василево. Кандидатот за претседател од СДСМ и Коалицијата, Стево Пендаровски ќе одржи митинг во Прилеп и средби со граѓаните на Кривогаштани, Крушево, селата Нородол, Алдинци, Житоше, Лажани и Црнилиште. Претседателот и заменик претседателката на СДСМ, Зоран Заев и Радмила Шекеринска ќе ги посетат општините Конче, Радовиш, Штип и околните места. Кандидатот за претседател на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници ќе одржат митинг во скопски Аеродром, а претходно ќе имаат средби со граѓаните во Ченто, Автокоманда, Турска Чаршија, Топаана и во село Кадино. Кандидатот за претседател на ДПА Иљаз Халими и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Струга и во Гостивар. ДУИ митинг за парламентарните ...
сите 33 | | | веќе видена

Политичките партии и денеска ја продолжуваат претседателската и кампањата за предвремените парламентарни избори. Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници денеска ќе имаат митинг во Радовиш и Струмица, а средби со граѓани во Ново Село, Босилово и Василево. Стево Пендаровски од СДСМ ќе одржи митинг во Прилеп и средби со граѓаните на Кривогаштани, Крушево, селата Нородол, Алдинци, Житоше, Лажани и Црнилиште. Претседателот и заменик претседателката на СДСМ, Зоран Заев и Радмила Шекеринска ќе ги посетат општините Конче, Радовиш, Штип и околните места. Кандидатот за претседател на ГРОМ, Зоран Поповски, и кандидатите за пратеници ќе одржат митинг во скопски Аеродром, а претходно ќе имаат средби со граѓаните во Ченто, Автокоманда, Турска Чаршија, Топаана и во село Кадино. Кандидатот за претседател на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Струга и во Гостивар. ДУИ митинг за парламентарните избори ќе одржи во Долнени, а ќе ...
сите 34 | | | веќе видена