Ардиан Демири

Ардиан Демири носителот на НПД во изборната листа 5 со повик до граѓаните да излезеат масовно на гласање. Од тука јас ќе испратам порака во Недела електоратот ќе има можност да изберат промени, напредок, иднина, мир и безбедност. Демири упати посебна порака до Албанската младина и сите во изборната единица број 5 дека нивниот глас на изборите во недела има ретка можност да биде ослободен од структури кои ја задушуваат слобода и ги окупираа позициите, не се испушта ваква шанса. Посебен повик до интелектуалците да не станат жртва на провокации, заплашување и презир. Тие ветувања за работни места се лажни. На некои им било ветено работа, но таа иста работа била понудена на десет или повеќе лица . Имаме информации дека во размена на гласови се дадени пари и прехранбени продукти. Мојата порака во овој контекст е : " Земајте им ги парите и не им го давајте гласот. " Тие се ваши пари и со истите сакаат да го купат вашиот глас , достоинство и гордост. Ви препорачувам да излезете масовно на гласање, не да ги ...
| | веќе видена

Вечерва во 22:00 часот на програмата на ТВ Спектра-во рамките на "Бесплатното политичко претставување" ќе гостува носителот на петата изборна единица од редовите на НДП Г-дин Ардиан Демири.
сите 3 | | | веќе видена

Носителот на листата од петата изборна единица од редовите на РДК денес ги започна своите активност, односно од струшката депонија која се наоѓа во непосредна близина на градот и околните села, тој го обвини својот ривал Рамиз Мерко од редовите на ДУИ како главен виновник за оваа ситуација. Почитувани граѓани на Струга и струшко нашата пред изборна кампања решивме да ја започнеме од ова место, односно да ги потсетиме граѓаните на општина Струга за кој е одговорен за оваа депонија. А одговорен е само еден човек а тоа е Рамиз Мерко односно со дозволата и со поставувањето на оваа депонија во договор со поранешниот градоначалник на општина Вевчани целиот општински смет од општина Вевчани дозволи во неговиот мандат да се депонира тука во близина на градот Струга - рече Ардиан Демири.
сите 3 | | | веќе видена

Во присуство на повеќе од илјада луѓе, Националната демократска преродба (НДП) на Руфи Османи, вчера во Куманово ја почна предизборната кампања, оквалификувајќи ги партиите ДУИ И ДПА како марионети на ВМРО-ДПМНЕ. На конвенцијата беа промовирани кандидатите за пратеници за изборните единици 1,2, 5 и 6, како и кандидати за пратеници од иселениците. Претседателот на НДП, Руфи Османи, кој е и носител на листата во шестата изборна единица, презентирајќи ја политичката програма на партијата порача дека НДП е единствениот албански политички субјект кој се натпреварува независно, без влијание од македонската власт. Османи им порача на своите политички противници од ДУИ и од ДПА ако тие ја прифателе понудата на НДП за заеднички претседателски кандидат на Албанците и заедничка листа на пратеници, Албанците во Македонија ќе биле во позиција да го одредат победникот на претседателските и парламентарните избори. - Неприфиќањето на овај предлог, што ќе ги фаворизираше Албанците, денес ги става во позиција на политички ...
сите 5 | | | веќе видена

Националната демократска преродба ги одредели носителите на листи во неколку изборни единици. Во изборната единица број 6 носител на листата на НДП е партискиот лидер Руфи Османи, следен од поранешниот пратеник Изет Зеќири. Во изборната единица 5 носител е Ардиан Демири, следен од Артан Дика. Во двојката – листата на НДП ја предводи Џезаир Шаќири. „Во изборната единица број 1 изготвувањето на изборната листа ќе заврши во законски предвидениот рок, откако ќе завршат дополнителните консултации со некои релевантни јавни личности“, велат од НДП. Ва изборната единица 7, која ги опфаќа Европа и Африка, одлучено е НДП да учествува со Енвер Османи. Извор:Алсат М
| | веќе видена

ДУИ сепак се одлучи да кандидира листа за пратеници и во изборната единица број 4. Четвртата изборна единица го опфаќа југоисточниот регион на Македонија, поточно Струмица, Прилеп, Гевгелија и Кавадарци, а оваа листа партијата на Ахмети ја дефинираше последна. Според информациите на Алсат, листата ќе ја предводи Неџати Јакупи. Според претходно објавеното, во изборната единица 1 листата на ДУИ ја предводи Ермира Мехмети, во двојката – Реџаил Исмаили, во изборната единица 3 – Беџихудин Шехапи, во петката – Муса Џафери и во шестиот изборен регион – лидерот на партијата Али Ахмети. Во финална фаза на изготвување на кандидатските листи е и партијата НДП на Руфи Османи. Извесно е дека лидерот на партијата ќе ја предводи листата во ИЕ6. Во изборната единица 5 носител е Ардиан Демири, а во двојката – Џезаир Шаќири. Во изборната единица 7, која ги опфаќа Европа и Африка, одлучено е НДП да учествува со Енвер Османи. Носителите на листи за претстојните парламентарни избори денеска ги претстави и партијата ГРОМ на ...
сите 12 | | | веќе видена

На престојните предвремени парламентрни избори, Руфи Османи, лидерот на Националната демократска преродба (НДП) ќе ја предводи листата за кандидати за пратеници во шестата изборна единица. На второ место во оваа ИЕ е поранешниот пратеник Изет Зеќири од Тетово. Ова го решило раководството на партија на последниот состанок. За носители во останатите изборни единици е избран кадар што ужива висок рејтинг меѓу членството, се наведува во соопштението на НДП. Во изборната единица 7 носител на изборната листа на НДП за Европа е Енвер Османи, по потекло од Гостиварско Дебреше, вработен во осигурителна компанија во Швајцарија. Во изборната единица 2 носител на изборната листа на НДП е Џезаир Шаќири. Во струшко-охридскиот регион, на првите две места на листата ќе бидат Ардиан Демири и Артан Дика. Составувањето на изборната листа во изборната единица 1, ќе биде во законскиот рок по завршување на дополнителни консултации, се наведува во соопштението на НДП. Централниот одбор го задолжило раководство на НДП да го ...
сите 9 | | | веќе видена

Ова го решило раководството на партија на последниот состанок. За носители во останатите изборни се кадри кои уживаат висок рејтинг меѓу членството, се наведува во соопштението на НДП. Во изборната единица 7 носител на изборната листа на НДП за Европа е Енвер Османи, по потекло од гостиварско Дебреше, вработен во осигурителна компанија во Швајцарија. Во изборната единица 2 носител на изборната листа на НДП е Џезаир Шаќири. Во струшко-охридскиот регион, на првите две места на листата ќе бидат Ардиан Демири и Артан Дика. Составувањето на изборната листа во изборната единица 1, ќе биде во законскиот рок по завршување на дополнителни консултации, се наведува во соопштението на НДП. Централниот одбор  го задолжило раководство на НДП да го хармонизира редоследот на изборните листи и при тоа да бидат земени критериумите на професионалност, чесност, изборната вредност и сеопфатната територална застапеност. Во последниот пратенички состав НДП имаше двајца претставници./МИА.
сите 13 | | | веќе видена

На престојните парламентрани избори Руфи Османи лидерот на Националната демократска преродба (НДП) ќе ја предводи листата за кандидати за пратеници во 6-та изборна единица. На второто место на листата за 6 ИЕ се наоѓа поранешниот пратеник Изет Зеќири од Тетово. Ова го решило раководството на партија на последниот состанок. За носители во останатите изборни се кадри кои уживаат висок рејтинг меѓу членството, се наведува во соопштението на НДП. Во изборната единица 7 носител на изборната листа на НДП за Европа е Енвер Османи, по потекло од гостиварско Дебреше, вработен во осигурителна компанија во Швајцарија. Во изборната единица 2 носител на изборната листа на НДП е Џезаир Шаќири. Во струшко-охридскиот регион, на првите две места на листата ќе бидат Ардиан Демири и Артан Дика. Составувањето на изборната листа во изборната единица 1, ќе биде во законскиот рок по завршување на дополнителни консултации, се наведува во соопштението на НДП.
сите 13 | | | веќе видена

На престојните предвремени парламентрни избори, Руфи Османи лидерот на Националната демократска преродба (НДП) ќе ја предводи листата за кандидати за пратеници во 6-та изборна единица. На второто место на листата за 6 ИЕ се наоѓа поранешниот пратеник Изет Зеќири од Тетово. Ова го решило раководството на партија на последниот состанок. За носители во останатите изборни се кадри кои уживаат висок рејтинг меѓу членството, се наведува во соопштението на НДП. Во изборната единица 7 носител на изборната листа на НДП за Европа е Енвер Османи, по потекло од гостиварско Дебреше, вработен во осигурителна компанија во Швајцарија. Во изборната единица 2 носител на изборната листа на НДП е Џезаир Шаќири. Во струшко-охридскиот регион, на првите две места на листата ќе бидат Ардиан Демири и Артан Дика. Составувањето на изборната листа во изборната единица 1, ќе биде во законскиот рок по завршување на дополнителни консултации, се наведува во соопштението на НДП. Централниот одбор го задолжило раководство на НДП да го ...
сите 13 | | | веќе видена