Пократката работна недела повторно се појави како предмет на политичка и економска дискусија во Велика Британија, при што Партијата на зелените и ...
| | веќе видена

Со оваа тема се занимава Лиза Смарт, која од перспектива на лингвист ја напишала книгата „Зборови на прагот“. Во неа пишува како нејзиниот татко Морт Феликс ...
| | веќе видена

На новинарите им раскажале дека двајцата биле уморни од работата и дека две години ја планирале оваа авантура. Во меѓувреме Танер возел за Убер за дополнително ...
| | веќе видена

Во рамките на предвидените активности ќе се изврши замена на дотраените клинови во карпите, чистење на насоките од вегетација и отстранување на ронливите ...
| | веќе видена

Според народните верувања ова место се посетува за здравје и среќа, а може и да проверите колку сте гpeшни.Во близина на Велес над утоката над реката Тополка ...
| | веќе видена

Кинеските истражувачи откриле начин за трипати да ја зголемат ефикасноста на алатката дизајнирана за уредување на гени во човечки ембриони. Нивната метода ...
| | веќе видена

Застрашувачка ситуација се случила во австралијанскиот остров Мортон на кој семејството Петигру заминало на кампување. Во текот на ноќта, додека спиела во ...
| | веќе видена

next