Што е ова? Ваков инструмент не сум видел, не сум чул, шепотеше Сергеј. Морам утре да ја прашам мама. Таа сигурно знае. Полека се врати во креветот со книгата ...
| | веќе видена

 Наира Вахид (ориг. Nayyirah Waheed) е поетеса која има издадено две книги досега. Многу малку детали се знаат за нејзиното детство и животот. Самата Наира ...
| | веќе видена

Сираче на љубовта Се фатив во костец со животот пркосејќи и на болката Ги прегрнав сите соништа далеку да се од сите зли очи. Мрмореа пороците клокотеа ...
| | веќе видена

Ако нешто има за да се рине со лопата тоа се лоши пластични операции на кој било дел од телото, а бидејќи носот е највидлив, почнуваме од него. Сме виделе лоши ...
сите 2 | | | веќе видена

Не можам ни да замислам колкава храброст треба да има човек за да направи нешто вакво. Девојката се вика Марина Корженевскаја и е руска и светска шампионка во ...
| | веќе видена

Во државата која некогаш се викаше Македонија, и во која единствена квалификација и предуслов да се вработите е да имате партиска книшка и родител на власт, ...
| | веќе видена

(Цане Ризески, „Сто и една како една“, Паблишер, Скопје, 2017) Веќе со години ги следам песните и книгите на македонскиот поет Цане Ризески, тивок, ненаметлив ...
| | веќе видена

„Руски токмак“ е цивилна, ненасилна и бенигна верзија на „руски рулет“, иако не звучи така. Руси си играат со токмак и тоа да е бенигно? Ама, така е.
| | веќе видена

По познатиот лек против грип што им го препорача на сите, пензионерот Тони (82) стана славен, беше манекен на модна ревија, свиреше во едно шоу, снимаше ...
| | веќе видена

Момчето се загушило со јаглерод моноксид во своето комбе на 13-ти јули 2014-та година. Американката од Масачусетс, која своето депресивно момче го убедила да ...
сите 2 | | | веќе видена

next