„Како не ви е срам? Поради луѓето како вас жени стануваат анорексични, булимични, несигурни, извршуваат самоубиства и што уште не...“ Шели Пробстел од Нов ...
сите 2 | | | веќе видена

Понекогаш најтешките рани не се оние кои другите ни ги отвораат, понекогаш најтешки се раните кои си ги нанесуваме самите на себе. Тоа се оние рани кои ги ...
| | веќе видена

Својата шеста по ред книга со поезија, ја подготвува уметницата и поетеса Роза Мојсовска, која во Заводот за рехабилитација „Бања Банско“ во Струмица живее од ...
сите 3 | | | веќе видена

Хенрик Ибзен (1826-1906) ја напишал драмата „Пер Гинт“ во 1867 година. Таа е приказна за падот, а потоа и за искупувањето на норвешкиот селанец и антихерој. За ...
| | веќе видена

Жител на руската улјановска област кој изел дел од документи од казнена постапка што се води против него, осуден е на 4 години и 11 месеци затвор, соопшти ...
сите 2 | | | веќе видена

Кај одредени Фејсбук корисници ширум светот почна да кружи порака во која тие се предупредуваат дека нивните фотографии, разговори и податоци ќе бидат изложени ...
сите 3 | | | веќе видена

За мисонерската поза мажите ќе кажат – прилично сувопарно и без изненадувања, скоро досадно. Жените со малку поразлично мислење – а која уште не ја сака оваа ...
сите 2 | | | веќе видена

Воздухот е еден од елементарните фактори што влијае на нашата здравствена состојба. Токму затоа кога условите се неповолни сите размислуваме во насока на тоа ...
сите 2 | | | веќе видена

next