Сите ние сме почувствувале гнев, а и сите сме си легнале гневни. Но, изгледа дека ова е едно од најлошите нешта што можеме да си ги направиме. Можеби досега ...
сите 7 | | | веќе видена

Маргарет Бурк-Вајт била американска фотографка, репортерка и документаристка, единствена жена која ги документирала најзначајните настани од дваесеттиот век со ...
сите 2 | | | веќе видена

Хибискусот делува како диуретик, кој го повлекува натриумот од крвотокот, а со тоа се намалува притисокот на артериските ѕидови. Уште поинтересно е што може да ...
сите 2 | | | веќе видена

По повод Светскиот ден на туризмот, туристичкиот сервер „Кајак.мк“ и акустичното дуо „ChillOut“ исчисти подножјето на Кожуф, односно на Стара река. Еко ...
сите 7 | | | веќе видена

Инженерот, физичар и футурист Никола Тесла (10 јули 1856 – 7 јануари 1943 година) е меѓу најрадикалните истражувачи во науката и се смета за најголем изумител ...
сите 3 | | | веќе видена

Според германските вооружени сили, Унгарија е прва што се приклучува на меѓународниот и пред се, главно воен, воздушен сообраќај. Индекс соопшти дека Унгарија ...
сите 3 | | | веќе видена

Рускиот доктор Виктор Хрушчов, автор на книгата за подмладување преку исхрана, смета дека еден од поголемите проблеми на денешницава е лебот. Сите знаеме дека ...
сите 5 | | | веќе видена

Виолончелистот Стјепан Хаусер им се обратил на следбениците на Инстаграм преку видео снимка со која сакал да ги предупреди своите обожаватели. Имено, тој ...
сите 3 | | | веќе видена

„Не постои полицаец кој во својата историја на „шлакање“, во полициска станица, да не претепа Роми (или како шо ги викаат во Битола – Ѓупци) џепароши ...
сите 2 | | | веќе видена

На вкупно 14 територии со 13 активни пара на египетски мршојадци оваа година се испилија и пролетаа 9 млади, соопштија од Македонското еколошко друштво. Тие ...
| | веќе видена

Во изминатите неколку месеци, фразата „социјално дистанцирање“ несомнено влезе во нашето секојдневие. Многумина од нас се најдоа одделени од семејството и ...
сите 2 | | | веќе видена

– поедноставување на вмрежувањето за мали до средни бизниси EnGenius на 10 септември го најави Cloud-To-Go, кој им овозможува на кафулињата, хотелите, ...
| | веќе видена

next