Чајната билка или камелијата латински уште се нарекува „Camellia sinensis“ се користи за правење на бел чај, зелен чај, улонг и црн чај. Името „sinensis“ на ...
| | веќе видена

Биохакерот Дејв Еспри од Канада изградил свој мултимилионерски бренд “Bulletproof Coffee” поради својата потрага по долговечноста, која досега го чинела еден ...
| | веќе видена