Спиењето попладне е поврзано со намалување на крвниот притисок и намалување на ризикот од срцев удар и други кардиоваскуларни болести, покажуваат податоците ...
сите 4 | | | веќе видена

Косовската Агенција за медицински производи и опрема (АКППМ) денеска соопшти дека по извршените лабораториски тестирања, од пазарот повлекла еден вид на ...
сите 6 | | | веќе видена

Здравстевн дом од Пробиштип треба да плати 200.000 евра отштета поради погрешно лекување на дете. Ваква пресуда донесе Основниот суд во Штип, по тужба од ...
сите 2 | | | веќе видена

„Мајки, детето има 3 години и има само 12 килограми. Здраво е, јаде сѐ, но не качува тежина. Деца на негова возраст имаат и по 14-15 килограми. Загрижена сум, ...
сите 2 | | | веќе видена

В.д Директорот на ЈЗУ Општа болница „Борка Талески“ издаде наредба вработените во Одделението за максилофацијална хирургија на работни места стоматолози ...
сите 4 | | | веќе видена

 Изгледа дека недостатокот на комуникација и дружење ни прави поголема штета отколку што мислиме. го спореди недостатокот на социјализација со 15 испушени ...
сите 2 | | | веќе видена

Елизабет Хејс својот лек за неподнослива главоболка го сподели на Фејсбук. Додека таа имала мигрена, болката достигнувала неиздржливо ниво и лековите кои ги ...
| | веќе видена

Општо познат факт е дека озонската обвивка што се наоѓа во горните слоеви на атмосферата го штити живиот свет на Земјата од штетната сончева ултравиолетова ...
сите 3 | | | веќе видена

next