Познатиот француски психолог Емил Кју, во болницата во која работел во Париз, спровел експеримент на своите пациенти така што на сопствена одговорност им ...
| | веќе видена

32 Годишниот Никола Новоселски од с. Муртино-Струмица пред неколку години доживеа тешка сообраќајна несреќа од која сѐ уште се опоравува. Се здоби со тешки ...
сите 4 | | | веќе видена

Собните цвеќиња го облагородуваат просторот, но помалку е познато дека можат да бидат многу опасни по здравјето на луѓето, особено за децата. Соковите на некои ...
сите 2 | | | веќе видена

Ја видовме Топ 10 листата на Светската здравствена организација за здравствените опасности во 2019-та година и да знаете дека во Македонија речиси сè си имаме. ...
сите 7 | | | веќе видена

 Уринирањето пред сексуалниот однос е лошо по здравјето. Уролозите потврдуваат дека кај жените постои поголем ризик да развијат инфекција на уринарниот тракт. ...
сите 2 | | | веќе видена

Лабораторискиот преглед на крвта кај пациентите е еден од најважните показатели за ситуацијата на организмот и укажуваат на некоја скриена или веќе ...
сите 3 | | | веќе видена

Експертите препорачуваат миење на забите најмалку два пати на ден. Хигиената на усната шуплина е многу важна и недостатокот од неа може да предизвика разни ...
сите 3 | | | веќе видена

 „Ужасно е тешко затоа што се кршам однатре за сè што уште воопшто се нема случено, а можеби и никогаш нема да се случи.“ Тешко е да се објасни како изгледа ...
| | веќе видена

Во извештајот во кој се потврдуваат претходните наоди на докторите ширум светот, Работна група за превентивни услуги во САД соопшти дека додатоците на фолна ...
сите 3 | | | веќе видена

Мангото е овошје кое се одгледува во бројни тропски и суптропски региони, а неговата татковина е индискиот потконтинент, односно, Асам и Бурма. Манго е ...
сите 2 | | | веќе видена

next