Телат Селмани-Тони, стана познат со неговиот специјален повик како да се победат болестите преку вежби. Интервјуто со Албанецот од Македонија, а кој живее во ...
| | веќе видена

 Дојде време уплав да те фати од прашањето „Каде годинава на одмор?“ Сведоци сме на линч кон луѓето кои одморите решиле да ги поминат поскромно, надвор од ...
| | веќе видена

Со доаѓањето на пролетта доаѓаат и повисоките временски температури. Време во кое се буди флората и фауната низ парковите, ливадите и планините. Меѓутоа со тоа ...
| | веќе видена

На снимката се гледа како стадо од 400 крави ја буткаат оградата и влегуваат на гробиштата, оставајќи голем неред и оштетени гробови зад себе. Животните ...
сите 2 | | | веќе видена

Бугарскиот експерт за средниот век, професорот по археологија Николај Овчаров, изјави дека грофот Влад Трети по потекло бил Бугарин, пишува „Спутник“, а ...
сите 2 | | | веќе видена

Јована од Неготин се омажила во саботата и доживеала големо разочарување. Свадбата била мала со околу 80 гости. Таа на својот чичко му рекла дека не треба да ...
| | веќе видена

Антагонизмот меѓу луѓето од Галичник и оние од Лазорополе е присутен од дамнина. Се практикувал секогаш и насекаде, особено во туѓина, на печалба. Се засилил ...
| | веќе видена

next