Ако треба да употребам само еден збор за да опишам чувството од четирите години додека студирав на факултетот во гладниот град, тогаш ќе употребам простачки, ...
| | веќе видена

По повод видеото „Радо Србин во јогини оди“, читател ни дојавува од каде тие регионални замлати најверојатно ја земале идејата (а многу веројатно е дека е ...
сите 2 | | | веќе видена

 Опис: Горд на моите достигнувања. Каква подвижна смешка. Кои достигнувања бре момче? Фактот што татко ти упропастил неколку фирми, оставил стотици луѓе без ...
| | веќе видена

Флотата сонди на американската агенција за вселенски истражувања NASA им помогна на научниците да докажат дека на површината на магнетниот штит на Земјата ...
сите 2 | | | веќе видена

Канадскиот премиер Џастин Трудо им напиша писмо на група македонски основци од меѓународното училиште „Нова“ во Скопје. Учениците имале дилеми околу едно од ...
| | веќе видена

Џоан и Џим Бел, постар брачен пар од Британија, десет години не користат греење. Велат дека со тек на време навикнале на студот, и тоа до степен да ниту еден ...
сите 2 | | | веќе видена

 Креаторот на оригиналното учење, Фридрих Ниче, не поседувал филозофско образование. Би можеле да го наречеме мислител, филолог, композитор и поет. Неговите ...
| | веќе видена

Истражувачи од универзитетот во Мериленд креирале нов вид на материјал кој овозможува повеќе топлина да поминува низ него кога е во топло и влажно опкружување ...
сите 2 | | | веќе видена

Според последните истражувања кои светските научници ги прават, водата освен што има суштинско значење за животот на човекот, тие избраа неколку причини заради ...
сите 2 | | | веќе видена

next