Возете велосипед до работа за помал ризик од срцеви болести и рак

Петгодишната студија исто така покажала и дека шетањето до работното место има предност во однос на возењето со возило. Истражувачите од Глазгов заклучиле дека поголемиот дел од луѓето навикнале да се возат со велосипед по одредено време и дека возењето до работното место не им претставувала никаков проблем. Од вкупниот број учесници, 2.430 во текот на петгодишниот период починале, кај 3.748 е ...

⇐ DailyКурир ⇒