Вакво суштество во морето не сте виделе

-Пловевме со чамец долж брегот на Грабаштица и наидовме на јајца на око на сред море, така рекла жената која ја снимила медитеранска медуза што наликува на јајце на око. Имаше две, но поголемата не ја снимивме, додава таа. -Не сакавме да ја вознемириме па внимателно ја спуштивме на море – рекла жената. Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и ...

⇐ DailyКурир ⇒