Вака луѓето во Истанбул им помагаат на уличните животни да не замрзнат

Во Истанбул владее вистински хаос со времето, градот се наоѓа под висока снежна обвивка, стотици летови се откажани, а температурите се многу ниски. И покрај отежнатото време луѓето прават сè за да им помогнат на уличните мачки и кучиња да не замрзнат надвор, отворајќи им врати на различни продавници, ресторани, кафулиња и трговски центри. Колкава е хуманоста на овие луѓе покажува тоа што ...

⇐ DailyКајгана ⇒