Уживајте во безглутенските верзии на познатите уметнички дела

Во трендовските кругови сè поголем број луѓе се одлучуваат за избор на храна што не содржи глутен. Во минатото ваква опција скоро и да не постоела. Но еден Тумблр-корисник одлучил да ја промени класичната уметност и во неа да го вметни токму овој трендовски избор и да создаде безглутенски слики. Погледнете како изгледа сето тоа. ГАЛЕРИЈА

⇐ DailyФакултети ⇒