Третирање на пеленскиот осип

Сувата и зацрвенета кожа во пеленската регија секогаш измивајте ја со млака вода. Не ги бришете болните подрачја. Наместо тоа тапкајте ја иритираната кожа со чиста памучна крпа. Важно е иритираната кожа во пеленската регија да биде сува. Колку што е можно повеќе овозможете и на кожата да дише. Пред да нанесете крема на измиената и чиста кожа ставете го бебето неколку минути во позиција со газето ...

⇐ DailyМама 365 ⇒