Стивен Хокинг ќе патува во вселената

На познатиот британски научник Стивен Хокинг, ќе му се исполни една од најголемите желби, откако овој 75-годишник доби понуда да патува во вселената со вселенскиот брод на фирмата Virgin Galactic. Оваа понуда Хокинг ја доби од мултимилијардерот Ричард Брансон, а во ТВ емисијата „Добро утро Британија“ тој рече дека не сонувал дека ќе биде способен да патува во вселената. Меѓутоа, кога Брансон му ...

⇐ DailyМакфакс ⇒