Во стариот дел на градот почна снимањето на филмот „Дедо и внук“ на охриѓанецот Илија Пиперкоски

Во Охрид започна снимањето на играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот и сценарист Илија Пиперкоски. Филмот е дебитантско дело на Пиперкоски, кој до сега има режирано голем број кратки и документарни филмови. Филмот има буџет од околу 400.000 евра, од кои дел одбезбеди Агенцијата за филм. Продуцент е Огнен Антов, директор на фотографија е Патру Паунеску од Романија, сценографијата е на Владимир ...

⇐ DailyOhridNews ⇒