Смрзнатини, што претставуваат тие

Смрзнатини се случуваат како резултат на дејството на ниските температури на телото. Најчесто страдаат екстремитетите, односно прстите на рацете и на нозете, носот, брадата и ушите. Претстојот на ниски температури од -18 до -21 степен, како и ветер со минус е фактор-ризик. Кон смрзнатини придонесуваат и тесни и влажни чевли и мокра гардероба. Смрзнатините можат да се поделат во неколку групи: ...

⇐ DailyМама 365 ⇒