Шетање на бебето во зима

Шетањето на бебето на почеток треба да трае 15-20 минути, па секое наредно излегување продолжувајте за по 10 минути, се додека бебето не огладне, а на зима не подолго од два часа.Не го следете календарот, туку прилагодувајте се на моменталните временски услови. Бебето најлесно шетајте го во количка. Додека е мало, нека се шета во лежечка положба свртено кон оној кој ја турка количката поради ...

⇐ DailyМама 365 ⇒