Сака да го спаси светот, бара 200.000 долари

Стивен Хауарт од Австралија има план како да нè спаси сите на планетава и проценил дека за тоа му требаат околу 200.000 австралиски долари. Австралиецот во рамките на програмата „Астероид шилд“ сака да направи прва подвижна опсерваторија во Австралија, со која планира да шета низ континентот во потрага по астероиди што се на пат кон Земјата. Како и повеќето креативци денес, Стивен покренал онлајн ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒