Робоадвокатот ги спасува Американците од сообраќајни казни

„Роботот адвокат“ претставува револуционерен пронајдок кој е заслужен за поништување на околу 400 илјади сообраќајни казни во САД, „застапувајќи“ ги тамошните граѓани во последните две години, пренесува „Њујорк пост“.Машината дизајнирана од страна на студентот на универзитетот „Стенфорд“ Џошуа Броудер, имаше успешна проба во Сиетл и во Њујорк, како и во Велика Британија, по што стана достапна на ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒