Со пролетната рамноденица почнете го будењето на организмот

Според многу традиции, пролетната рамнодневница е денот кога почнува новиот годишен циклус и токму како што на тој ден се балансираат денот и ноќта, може да се избалансираат и енергиите на телото и на духот како симбол на личната преродба. Затоа тој ден треба да се прередат приоритетите, некои обврски да се исфрлат за да се отвори место за нови, кои ќе н` опуштат. Будистичката филозофија ...

⇐ DailyДневник ⇒