Како да го препознаете габичниот пеленски осип

Ако кожата е оштетена и иритирана, габичките од внатрешните органи многу лесно можат да дојдат до надворешните оштетени места и да предизвикаат габичен осип. Габичниот пеленски осип најчесто се јавува како последица на габични инфекции на некои други делови на телото ( на пример како последица на габична инфекција во усната шуплина, по третман со антибиотици и сл. ) Кожата зафатена од габичната ...

⇐ DailyМама 365 ⇒